Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayrabolu Hizmet Binası Törenle Hizmete Açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayrabolu Hizmet Binası Törenle Hizmete Açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin beşinci hizmet binası Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Açılış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi’nin beşinci hizmet binasını Hayrabolu’da açmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, "Her beldemiz, her mahallemiz bizim için çok değerli ancak Hayrabolu’nun ayrı bir yeri var. Mevcut yüz ölçümüne göre en büyük tarım arazisine sahip ilçemiz Hayrabolu’dur. Hayrabolu’da yapacağımız projelerde bu faktörü de ön planda tutacağız. Ama şunu çok iyi bilmenizi istiyorum ki gerek Fehmi Başkan gerek ben kitapçığımızda ne vaat ettiysek hepsini yerine getireceğiz. Hatta ortak projelerimizi de yapacağız, Hayrabolu Belediyesi’nin yeterli olmadığı durumlarda da Büyükşehir’in desteği her zaman burada olacak" dedi.
Seçimlerden önce Tekirdağ’ın 257 köyünün büyükşehir yapılanması ile şehirli olduğunu söyleyen Başkan Albayrak, "Köy muhtarlarının tüzel kişilikleri kalktı, katılımcılıkları azaldı. Ben o zaman dedim ki toplam 354 muhtarımla iki tane çalıştay yapacağım dedim. İlkini yaptık şimdi ikincisini yapacağız. Son durumu masaya yatıracağız ve yılbaşından sonra da hizmetler başlayacak. Göreve geldiğim günden bu yana 11 ilçemizi, mahallelerimizi ve köylerimizi sürekli geziyorum. Vatandaşlarımızla sürekli iç içe olmaya çalışıyorum. Halkımız büyükşehirden hizmet bekliyor. TESKİ’yi kurduk ki Tekirdağ için son derece önemli bir kurumdur. Artık bugün bütün birimleriyle hizmete başlamış bir büyükşehir belediyesi var. Seçim öncesi kitapçığımızda ne yazdıysak hepsini yerine getireceğim. Çünkü yapamayacağım şeyin sözünü vermem sözünü verdiğim şeyi de mutlaka yaparım" ifadelerini kaydetti.
Albayrak, Büyükşehir Belediyesi olarak 5 yıllık görev süresinin sonunda tüm köy yollarını asfalt yapacaklarını, yolu yapılmayan köyün kalmayacağını belirterek verdikleri sözleri mutlaka yerine getireceklerini kaydetti.
Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ise konuşmasında, böyle bir Büyükşehir Belediye Başkanına sahip olmaktan dolayı çok şanslı olduklarını ifade ederek, Kadir Başkan ile birlikte Hayrabolu’da önemli çalışmalara imza atacaklarını söyledi.
TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, Hayrabolu’da atık su arıtma tesisi, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı ile su şebeke hattı olmak üzere üç önemli projenin bitme aşamasına geldiğini ve 2015 yılında hayata geçirileceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Hayrabolu Hizmet Binası hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta ve Genel Sekreter Murat Yazan ile birlikte binayı gezerek incelemelerde bulundu ve çalışma sistemi hakkında yetkililerden bilgi aldı.