Tekne alabora oldu bir kişi kayıp

Tekne alabora oldu bir kişi kayıp

Başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 1 kişi sağ olarak kurtarılırken, kaybolan 1 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

Olay, dün akşam saat 19.30 sıralarında Silivri açıklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 46 yaşındaki Burak Atan ile arkadaşı 47 yaşındaki Bilal Tabur balık tutmak için Silivri Parkköy mevkiinden küçük bir tekneyle denize açıldı. Tekne bir süre sonra henüz bilinmeyen bir nedenle alabora oldu. Sahilde bulunan vatandaşların denizden yardım çığlıkları duyması üzerine durum sahil güvenlik ekiplerine haber verildi. Denize açılan sahil güvenliğe ait bot, Bilal Tabur'u denizden çıkararak kıyıya getirdi. Tabur, kıyıda hazır bekletilen ambulansla sağlık kontrolü için Silivri Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Boğulmaktan son anda kurtarılan Bilal Tabur'un hastanede yapılan sağlık kontrollerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

KAYBOLAN 1 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan teknenin alabora olduğu noktaya sevk edilen sahil güvenlik ekiplerinin, kaybolan Burak Atan'ı denizde arama çalışmaları sürüyor. İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 23.00 itibariyle arama-kurtarma çalışmaları 3 sahil güvenlik botu ve1 kıyı emniyeti botu ile denizden sürdürülürken, 1 sahil güvenlik helikopteri de havadan çalışmalara katılıyor. Şuana kadar denizde kaybolan Burak Atan'a ait bir iz bulunamadı. Atan'ı arama çalışmaları Silivri açıklarında devam ediyor.

"BAYA UZAKTAN SESLER GELİYORDU"

Sahilde arama kurtarma çalışmalarını izleyen görgü tanığı Eyüp Özgür Kurt, "Biz saat 20.00 sıralarında balık tutmak için geldik. Baya uzaktan sesler geliyordu. Polisler geldi. Polisler burada bira içenleri kontrol ediyordu. Biz de onlara bu durumu söyledik. Bir tane tekne gitti, kurtardı arkadaşı getirdi. Öbürü de hala çıkmadı. Daha sonra helikopter gelerek arama yaptı. Çalışmalar halen daha sürüyor. Denizden çıkanın sağlık durumuyla ilgili; biraz titremesi vardı Üşüyordu yani. Çalışmalar sürüyor." şeklinde konuştu.