Tekne faciasında ölü sayısı arttı!

Tekne faciasında ölü sayısı arttı!

Pazartesi günü yaşanan tekne faciasında 24 kişi hayatını kaybetmiş, 6 kişi denizden sağ kurtarılmıştı. Olayın ardından cesedine ulaşılamayan 13 mülteci için arama kurtarama çalışmaları aralıksız sürdürülürken, bu sabah balıkçıların ağına bir çocuk cesedi takıldı. Ağa takılan çocuk cesedini gören balıkçılar polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri cesedi teslim alarak Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Balıkçıların bulduğu çocuk cesedinin ardından Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, faciada hayatını kaybeden mültecilerin sayısının 25’e yükseldiği açıklandı.

Yapılan açıklamada, “03.11.2014 tarihinde batan ve mültecileri taşıyan ‘TORUN’ isimli tekneyle ilgili olarak, Sahil Güvenlikten alınan bilgiye göre, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir çocuk cesedi daha bulunmuş olup, böylelikle hayatını kaybetmiş olarak denizde bulunanların sayısı da 25’e ulaşmıştır. Kurtarılan kazazedelerden teknede Türk Kaptan dahil Afganistan uyruklu toplam 43 kişi bulunduğu ve Romanya’ya gitmek üzere yola çıktıkları bilinen mültecilerden 25 kişinin cesedine (11 çocuk, 10 erkek ve 4 kadın) ulaşılırken, 6 kişi (erkek) ise sağ olarak kurtarılmıştır. Sahil Güvenlik koordinesinde denizden ve karadan arama-kurtarma çalışmalarına 24 saat kesintisiz olarak devam edilmektedir” denildi.

Öte yandan, kayıp 12 mülteci için AFAD ekipleri kriz masası oluşturdu. Bölgede çalışmalarını sürdüren AFAD ekipleri ellerindeki haritalar ile güzergah belirleyerek arama çalışmalarına devam etti. AFAD ekipleri kıyıda botlarla arama yaparken, helikopter de aramalara havadan destek verdi.