Telefon çetesi Türkiye’den dolandırıyor

Telefon çetesi Türkiye’den dolandırıyor

 Almanya’nın Baden Württemberg Eyaletinin Offenburg Polis Teşkilatı geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamasında telefon dolandırıcılığının giderek arttığına dikkat çekti.

Telefon dolandırıcılarının çoğunun Türkiye’den aradığı, başta Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan saf insanları kandırarak milyonlarca para kazandıkları ortaya çıktı.

Sahtekarların en büyük kandırma taktiklerinin başında ikramiye kazandınız, acil yardım parası, sahte polis ve aile yakınlarının zor durumda olduğu için acilen para havale etmeleri isteniyor. Dolandırılan insanların başında yaşlılar ve emekliler geliyor. Ekonomik suçların başında yer alan telefon dolandırıcılığı her yıl giderek artıyor.
Eyaletin Offenburg kentinde 2014 yılında 530, eyalet sınırları içinde on binlerce kişinin dolandırıldığı ortaya çıktı. Paralar Türkiye hesabına yatırılıyor. Offenburg Polis Teşkilatı dolandırılan kişilerin parayı Türkiye’de bankalara havale etmesi istendiğini duyurdu. Türkiye’den arayan dolandırıcılar aradığı kişileri ev kazandınız, büyük ikramiye kazandınız diye kandırıyor, yalnız işlem parasını Türkiye’de değişik bankalara havale etmeleri isteniyor. Almanya’nın Offenburg ve Ortenau bölgesinde zararın 39 milyon Euro’ya yükseldiği bildirildi. Almanya ve Avrupa genelinde telefon dolandırıcılarının halkı milyarlarca Euro zarara uğrattığı tahmin ediliyor.