Tema Gönüllü Sorumluluğuna Halil İbrahim Başoğul Getirildi

Tema Gönüllü Sorumluluğuna Halil İbrahim Başoğul Getirildi

TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma) Vakfı Gediz İlçe Gönüllü Sorumluluğu’na öğretmen Halil İbrahim Başoğul getirildi.
2007 yılından bu yana TEMA Vakfı Gediz İlçe Gönüllü Sorumluluğunu yürüten İbrahim Zengin’den görevi devralan Öğretmen Halil İbrahim Başoğul, ülke genelinde 500 bini aşkın gönüllüsüyle birlikte yaşam anlamına gelen toprağa sahip çıkan TEMA Vakfı’nı temsil etmenin büyük sorumluluk olduğunu söyledi.
TEMA Vakfı Gediz İlçe Gönüllü Sorumlusu Halil İbrahim Başoğul, TEMA’nın en büyük gücünün her zaman gönüllüleri olduğunu belirterek, sahip olduğu doğal varlıkları ile Gediz’de sürdürülebilir yaşamı korumak üzere gönüllü ekibiyle birlikte var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti.
TEMA Vakfı Gediz İlçe Gönüllü Sorumlusu Halil İbrahim Başoğul, şu şekilde konuştu: “Minik TEMA, Yavru TEMA ve Genç TEMA guruplarını oluşturarak, gönüllülerimizden isteyeceğimiz destekle ilçemizde gönüllü sayımızı artırıp doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlayacağız. Bunun için de her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Herkesi TEMA gönüllüsü olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz. TEMA Vakfı Gediz Gönüllüleri, ilçe genelinde yürütülen faaliyetlere destek olarak; Doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması hakkında kamuoyunu bilinçlendirmek, Erozyon, toprak örtüsü ve toprağın korunması yönünde kamuoyunu bilinçlendirecek etkinlikler düzenlemek, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu çerçevesinde tarım alanlarının amaç dışı kullanımını engellemek, Mera, otlak ve çayırların korunması ve verimliliklerinin arttırılması amaçlı çalışmalar yürütmek, Orman sınırlarda herhangi bir nedenle daralma olmasını engellemek ve doğal orman alanlarının korunmasına katkı vermek, Su varlığının korunması ve tarımsal kuraklık, çoraklaşma ve çölleşmeyle mücadele etmek, Deniz, göl, akarsu kıyıları ve sahil şeridinin doğal özelliklerinin korunmasına yönelik çalışmalar yapmak, Halkımızın tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesinde, su ve enerji tasarrufunun, geri dönüşümlü ürünlerin kullanılmasının teşvik edilmesinde önder rol oynamak, TEMA Vakfı’na yeni gönüllüler kazandırmak, Bu amaçları gerçekleştirmek için il gönüllüleri olarak Minik TEMA, Yavru TEMA, Genç TEMA Lise, Genç TEMA Üniversite ve Mezun TEMA örgütlerini oluşturmak vb. çalışmaları yürüteceklerdir. TEMA Vakfı erozyon ve çölleşme tehlikesine karşı toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak üzere çalışan gönüllü bir kuruluştur. Ülke genelinde yaklaşık 477 bin gönüllüsü vardır. Bugüne kadar Mera ve Toprak yasalarının kanunlaşmasını sağladı, doğa koruma adına açtığı müdahil olduğu 188 davanın 87’si kazandı, 11 milyon fidan ve 700 milyon meşe tohumunu toprakla buluşturdu, 152 kırsal kalkınma, koruma ve ağaçlandırma projesini hayata geçirdi."(MA-EFE)