TEPEBAŞI’NDA İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

TEPEBAŞI’NDA İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

İşaret Dili Tercümanları Derneği’nin Tepebaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlediği “İşaret Dili Eğitimi” Tunalı Beldeevi’nde başladı.
Tepebaşı Belediyesi Tunalı Beldeevi’nde gerçekleşen eğitimde konuşan İşaret Dili Tercümanlar Derneği Başkanı Banu Şahin, işaret dili eğitimi veren bir üniversite bölümü olmadığını söyleyerek aileleri sağır ve dilsiz olan çocukların alaylı olarak bu dili öğrendiklerini belirtti. Dünya Sağırlar Kongresi’nin Türkiye’de yapılacağını belirterek bu kongreye katılacak tercümanların il bazında eğitimlerinin yapılmaya başlandığını söyleyen Şahin, Eskişehir’de de Tepebaşı Belediyesi’nin desteği ile bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyleyerek Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a teşekkür etti.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da, engelli dostu bir belediye olarak engellilere sosyal aktivite yapmak yerine sosyal yaşam içinde yer almalarını sağlamak ve istihdam sürecine katmak hedefiyle bir çok başarılı projeye imza atıklarını söyleyerek Tepebaşı Belediyesi olarak engelli adına yapılan çalışmalara katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.