Terim'in yapamadıklarını Prandelli yapıyor

Terim'in yapamadıklarını Prandelli yapıyor

Cesare Prandelli geldiği günden bu yana 'takım' olmanın üzerinde dururken oyuncularıyla da yakından ilgilenip 'babacan' tavrını ortaya koyuyor... Ancak İtalyan çalıştırıcının bir de disiplinli yüzü var ki bu da uymayanın canını yakan türden. Deneyimli teknik adam, hem Florya'da uyulacak kuralları hem de idman dışında yapılacakları oyuncularına öğretirken kurallarından ise asla taviz vermiyor.

İşte Prandelli'nin kuralları...

1) Maçların yanı sıra antrenmanda bile sarı-kırmızılı bir oyuncu sakatlanırsa herkes yanına gidecek... Durumuna bakılacak ve oynayabilecek durumdaysa o ayağa kalkmadan maç başlamayacak.

2) İdmanlardan 30 dakika önce herkes (mazeretli oyuncular hariç) tesislerde hazır bulunacak. Prandelli, her antrenmanı 2 özel kameramana kaydettirirken her idman öncesinde bir önceki günkü çalışmada yapılan hataları 30 dakika boyunca oyuncularına video ile gösterip eksileri ve artıları aktarıyor. Bu yüzden bu toplantı Prandelli'nin en hassas olduğu konuların başında geliyor.

3) Kimse idmanın ardından Metin Oktay Tesisleri'nden bireysel olarak çıkış yapamayacak. Bireysel idman yapan oyuncuları bile herkes bekleyecek ve takım halinde çıkış olacak. Ancak Prandelli'den özel izin alan isimler Florya'dan ayrılabilir.

4) Tesislerde düzenli olmak şart... Herkes hem soyunma odasında hem de ortak alanlarda derli toplu hareket etmek zorunda... Kimse eşyalarını dağınık bir şekilde ortak alanlarda bırakamaz.

'PROBLEMİM OLMAZ'


Oyuncularına bu maddeleri 'resmi' olmayan bir dille anlatan ve zaman içinde isteklerini öğreten Prandelli, kaptanları aracılığı ile de mesajlar veriyor. Buna göre disiplinden taviz vermeyeceğini ancak her oyuncusu ile de ilgilenmeye devam edeceğini söyleyen İtalyan teknik adam, "Bu şartlara uyanlarla asla problemim olmaz, forma şansları ise tamamen gösterecekleri performanslarına bağlı" ifadeleriyle isteklerini dile getirdi.