Tff-meb Meral-celal Aras Spor Lisesi’nin Protokolü İmzalandi

Tff-meb Meral-celal Aras Spor Lisesi’nin Protokolü İmzalandi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye spor tarihinin en önemli işbirliklerinden birisine imza attı.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’da yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve bağışta bulunan aileyi temsilen Evrim Aras katıldı.
Faaliyete geçecek spor lisesi ile birlikte futbolumuzda yeni bir çağ açılacağını vurgulayan Demirören, "Fatih Terim hocamızın yıllardır gerçekleşmeyen büyük bir hayalini hayata geçiriyoruz. Futbolumuzda yeni bir dönem açılıyor. Bu okul Türk futbolunun geleceği için atılmış cesur öncü bir adımdır. Burada öğrencilerimiz okul eğitimi ile futbol eğitimini birlikte götürecekler. Önceki yıllarda öğrenciler ya okumayı ya da futbol oynamayı tercih ediyorlardı. Bu okul sayesinde hem eğitimlerini hem futbol eğitimlerini birlikte gerçekleştirecekler. Bu okulumuzda iyi futbolcular kadar iyi bireyler yetiştirmek istiyoruz. Bu proje henüz bir başlangıç. En kısa zamanda bu modeli tüm Türkiye’de yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, "İmzalanan bu protokol ile yeni bir spor lisesini açmış bulunuyoruz. Hükümet olarak eğitime en büyük bütçeyi ayırıyoruz. Spor liselerinde daha yakın işbirliğine ve daha çok katkı vermeye çalışacağız. Yeni açılacak bu lise ile birlikte spor lisesi sayısı 55’e ulaştı" diye konuştu.
Törende bağışta bulunan aileyi temsilen Evrim Aras’a Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından plaket verildi.