TFF'den Hamza Hamzaoğlu açıklaması!

TFF'den Hamza Hamzaoğlu açıklaması!
Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu oldu. Halen A Milli Futbol Takımı Antrenörü ve Genç Milli Takımlar Sorumluluğu görevini üstlenen Hamza Hamzaoğlu konusunda TFF'den ilk açıklama ise Basın Sözcüsü Mete Düren'den geldi: Fatih terim onay verirse Hamzaoğlu'na her türlü kolaylığı göstermeye hazırız.

Gece Yarısı İstanbul'a gelen teknik adam Galatasaray yönetimi ile görüştü ve anlaştı. Daha sonra Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak ile Ali Dürüst, Hamzaoğlu ile birlikte Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile görüştü.

Terim'de gece yarısı onay verdikten sonra Hamza Hanzaoğlu Galatasaray'ın yeni teknik direktörü oldu. Galatasaray'da yönetim saat 10:00'da Altur'da toplanacak. Daha sonra 11:30'da Florya'ya geçecek.

Hamza Hamzaoğlu'da Galatasaray takımı başında ilk resmi maçına Gaziantep karşısında çıkacak.

Mete Düren: Fatih Terim izin verirse...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in onay vermesi durumunda Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray Teknik Direktörlüğü için kolaylık sağlamaya hazır olduklarını söyledi.
Konuyu öncelikle Fatih Terim ile görüşmeleri gerektiğini vurgulayan Mete Düren, "Bu konuda öncelikle Türkiye Futbol Direktörü Sayın Fatih Terim ile görüşmemiz gerekiyor. Hocamız da bu teklife onay verirse, TFF olarak Sayın Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray Kulübü Teknik Direktörü olarak görev yapması için her türlü kolaylığı göstermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

200. Maçına Galatasaray ile çıkacak

Daha önce Konya, Malatya, Eyüp, Denizli ve Akhisar’ı çalıştıran Hamza Hamzaoğlu, kariyerinin 200. maçına Galatasaray’ın başında çıkacak. Genç hoca 199 maçta 80 galibiyet aldı. İşte Hamzaoğlu’nun rakamları:
Maç 199
Galibiyet 80
Beraberlik 50
Mağlubiyet 69

Gerçek bir centilmen

Galatasaray'ın yeni hocası Hamza Hamzaoğlu, 1991-95 yılları arasında formasını giydiği sarı kırmızılı kulüpte hiç kırmızı kart görmedi. Hamzaoğlu hatta Süper Lig'de de hiç kırmızı kart görmedi. Kariyerindeki tek kırmızı kartı 2003-04'te 3. Lig'de formasını giydiği Beylerbeyi'nde gördü.

Hamzaoğlu, Süper Lig'de 1995-96'da İstanbulspor ile 2001-02 sezonunda da Yimpaş Yozgatspor formasıyla sezonu ne kırmızı ne de sarı kart görerek tamamlamayı başardı.

Hamzaoğlu, teknik direktör olarak da yaptığı açıklamalarla ve rakiplere yönelik değerlendirmeleriyle de kamuoyunun sempatisini kazanmayı başardı.