Ticari Araç Sürücülerine Trafik Semineri

Ticari Araç Sürücülerine Trafik Semineri

Antalya’nın Manavgat ilçesinde faaliyet gösteren ticari araç sürücülerine, güvenli sürüş için uyulması gereken trafik kuralları ile ilgili seminer verildi.
Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı İlter Karabıyık, Manavgat Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar, S.S 236 Nolu Öğrenci Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Mustafa Aydın ile ilçede faaliyet gösteren ticari araç sürücüleri ve sahipleri katıldı.
Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Komiser Murat Yüce, sunumların konu başlıklarının emniyet kemeri, alkollü araç kullanma, yaya geçitlerinde kurallara uyma, otobüs duraklarına park etmeme, yaya öncelikli proje, kaldırım üzerilerine park, yolun bölünmesi olduğunu aktarırken, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı İlter Karabıyık ise ticari amaçlı çalışan ve yolcu taşımacılığı yapan araç sürücülerine genel olarak trafik kuralları ile birlikte araç indirme bindirme kuralları ve diğer trafik kurallarını anlatacaklarını bildirdi.
Yaya Öncelikli Kent Projesi’nin 7 aralık 2014 tarihinde Antalya Caddesi üzerinde açılışı yapılarak uygulanmaya başlandığını belirten İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan yaptığı konuşmada, "Bu sadece o caddede uygulanan bir yöntem değil. Sadece orası pilot bölge seçildi" dedi. İlhan, önümüzdeki dönemde fahri trafik müfettişleri olacağını da sözlerine ekledi.
Manavgat Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak ise bu tür toplantıların üyeleri üzerinde iyi yönde etkisi olduğunu ifade etti.