Tır Şoförleri, Cilvegözü Sınır Kapısını Kapattı

Tır Şoförleri, Cilvegözü Sınır Kapısını Kapattı

Hatay’daki kaçak akaryakıt denetimlerini protesto etmek için Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda kontak kapatan TIR şoförleri, eylem yaparak giriş-çıkışları kapattı.
Uluslararası nakliyecilik yapanların gittikleri ülkede 550 litre yakıt alma hakkı olduğunu ve bu hakkın kendilerine verilene kadar tampon bölgeye geçiş yapmayacaklarını belirten sürücüler, Cilvegözü Sınır Kapısı’na yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan kavşakta yaklaşık 1 saat yol kapatma eylemi yaptı.
Cilvegözü Sınır Kapısı ile Suriye’nin Bab-el Hava Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgeye yüklerini boşalttıktan sonra Hatay’daki denetimlerde depolarındaki yakıtın kaçak olduğu gerekçesiyle kendilerine haksız yere ceza yazıldığını öne süren sürücüleri jandarma görevlileri ikna etmeye çalıştı. Sürücülere, yol kapatma eyleminin kendilerine fayda sağlamayacağını haklarının yasal çerçevelerde kanuni yollarla aranması gerektiği söylendi.
TIR sürücüleri bir saatlik yol kapatma eyleminden sonra yolu trafiğe açtı.
Şoförler, yetkililere seslenerek haklarının kendilerine verilene kadar eylemlerine devam edip kapıdan Suriye’ye giriş yapmayacaklarını söyledi.
Hatay Valiliği’nce kentin Belen, Topboğazı ve Hassa çıkışlarında 17 Mayıs’ta başlatılan uygulamada maliye, jandarma ve polisten oluşan ekipler, yakıt depolarında kaçak akaryakıt bulunan araçların sürücülerine de ceza yazıyordu.
27 Ağustos’ta Cilvegözü’nde kontak kapatan TIR şoförlerinin eylemi yaklaşık 15 kilometrelik kuyruk oluşturdu.