Tiyatronun kalbi Nilüfer'de atacak!

Tiyatronun kalbi Nilüfer'de atacak!

Nilüfer Belediyesi, bu yıl 6'ncısını düzenleyeceği Nilüfer Tiyatro Festivali ile sanatseverlere şölen yaşatacak. 27 Mart-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek  6. Nilüfer Tiyatro Festivali'nde Türkiye'den ve yurtdışından 58 tiyatro topluluğu, 82 temsille Nilüfer'de izleyiciye kültür sanat dolu bir ay sunacak. Festivalde ayrıca, 5 çocuk tiyatrosu da 11 temsil ile tiyatro tutkunlarının karşısında olacak.

6. Nilüfer  Tiyatro Festivali'ne ilişkin detaylar, Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi'nde, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi Tiyatro Müdürü Barış Ayas, Nilüfer Belediyesi Tiyatro Koordinatörü ve Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Yönetim Kurulu Üyesi Feza Soysal, Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Yönetim Kurulu Üyeleri ile oyuncularının yer aldığı basın toplantısında açıklandı.

Sanatın, insanları yanyana getirerek, insana, bakmanın ve görmenin en güzel kapılarını açtığına vurgu yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Biz de kapılarımızı tiyatroya ve onun olmazsa olmazı izleyicilerimize bir kez daha açıyoruz. Nilüferimizde sadece tiyatro değil, sanatın her dalının, toplumun tüm kesimlerine ulaşması için gayret ediyoruz" dedi.

"TİYATROYA YENİ İZLEYİCİLER KAZANDIRIYORUZ"

Sanatın tüm dallarının ulaşılabilir olmasını istediklerini ifade eden Başkan Bozbey, bu amaçla Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu'nu kurduklarını dile getirdi. Bu sayede tiyatroya yeni izleyiciler de kazandırdıklarını belirten Başkan Bozbey "Son zamanlarda Türkiye'deki sanat faaliyetleri hakkında yapılan araştırmalar sahne sanatlarına ilginin düşüşte olduğunu gösteriyorken, Nilüfer'de iki yılda bir düzenlediğimiz Nilüfer Tiyatro Festivali'nin takipçileri her geçen yıl daha da artıyor" şeklinde konuştu.

FESTİVAL 27 MART'TA BAŞLIYOR

6. Nilüfer Tiyatro Festivali'nde sanatçı ve sanatseverlerle birlikte mucizelere tanık olunacağını vurgulayan Başkan Bozbey, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde başlayacak festivalin, 29 Nisan'a kadar zengin  programı ile tiyatro meraklılarına birbirinden güzel oyun izleme fırsatı sunacağını belirtti.

Festivalin, Türkiye Tiyatrosu'na kıymetli katkılar sunmuş yazar Murathan Mungan'ın şarkıları ve "Geyikler ve Lanetler" oyunundan bölümlerle hazırlanan bir etkinlikle başlayacağını açıklayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Ali Düşenkalkar rejisi, Şef İbrahim Yazıcı'nın müzik direktörlüğünde, Nilüfer Kent Tiyatrosu oyuncularının yer aldığı açılış etkinliğiyle tiyatro severlere 'merhaba' diyeceğiz" diye konuştu.

USTA OYUNCULAR TİYATRO TUTKUNLARIYLA BULUŞACAK

Genco Erkal, Selçuk Yöntem, Cihan Ünal, Can Gürzap, Tilbe Saran gibi usta tiyatro sanatçılarının yanı sıra bağımsız, yeni dil arayışları olan tiyatrocuların da izleyiciyle buluşacağını belirten Başkan Bozbey şöyle konuştu: "6. Nilüfer Tiyatro Festivali'nde, 34 gün boyunca 58 tiyatro topluluğunun 82 temsille Nilüfer'de izleyiciye kültür sanat dolu bir ay yaşatacak. Festivalde ayrıca 5 çocuk tiyatrosu da 11 temsil ile tiyatro tutkunlarının karşısında olacak. Bursa, Türkiye ve yurtdışından gelecek tiyatro topluluklarının sahne alacağı 6. Nilüfer Tiyatro festivalinde tiyatro oyunları dışında; üç okuma tiyatrosu, on dört atölye çalışması, bir konser ve bir sergi de yer alıyor."

BİLET SATIŞLARI 20 MART'TA

Festival etkinliklerinin Nâzım Hikmet Kültürevi, Uğur Mumcu Sahnesi, Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi Tiyatro Atölyesi  ve Prova Salonu, Konak Kültürevi, Nâzım Hikmet Kültür Evi Balaban Salonu ve Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde gerçekleşeceğini belirten Başkan Mustafa Bozbey, etkinlik biletlerinin 20 Mart Salı gecesi saat 24.00'dan itibaren www.tiyatrofestivali.nilufer.bel.tr internet sitesinden, 21 Mart Çarşamba gününden itibaren de Nâzım Hikmet Kültürevi, Uğur Mumcu Sahnesi, Konak Kültürevi ve Bursa Devlet Tiyatrosu'nda yer alan Nilüfer Sanat Gişeleri'nden satışa sunulacağını belirtti.