Tkdk Ordu’da 414 Projeden 17’si İle Sözleşme İmzaladi

Tkdk Ordu’da 414 Projeden 17’si İle Sözleşme İmzaladi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ordu İl Koordinatörlüğü, 12. Çağrı Döneminde kabul ettiği 414 projeden 17’si ile sözleşme imzaladı.
TKDK Ordu İl Koordinatörlüğü, 12. çağrı dönemine ait toplam bedeli 84 milyon 372 bin TL olan 414 adet proje başvurusunu kabul etti. Halen 394 adet projenin incelenmesinin devam ettiği belirtilirken, 17 projenin Proje Başvuru Yönetimi Birimi tarafından incelenmesi tamamlanıp sözleşmesinin imzalandığı, başvurularda arıcılıkla ilgili projelerin ilk sıralarda yer aldığı belirtildi.
TKDK Ordu İl Koordinatörü Ahmet Saim Öztürk, kurum olarak AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak amacında olduklarını belirtti. Öztürk, ”Her bir yatırım için uygun harcamaların toplam değeri 5 bin eurodan düşük, 250 bin eurodan yüksek olamaz. Minimum 5 bin euro, maksimum 250 bin euroya kadar yapılacak desteklerin yüzde 50’si geri ödemesiz hibe olarak yatırımcıya verilecektir. Girişimciler yapacak oldukları yatırımlarda yüzde 50 geri ödemesiz hibe almalarının yanı sıra KDV’den de muaf olacaktır” dedi.