TOGG'un Gemlik tesisi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılıyor

TOGG'un Gemlik tesisi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılıyor

Tesisin ulaşımını kolaylaştırmak için köprülü kavşak yapılırken, TOGG ismi de trafik levhalarındaki yerini aldı. TOGG'un seri üretiminin yapılacağı kampüsün inşaatının tamamlandığını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, cumartesi günü de seri üretim bandından inen ilk aracın Erdoğan tarafından vatandaşlara tanıtılacağını dile getirdi.

Fabrikada ilk olarak tamamen elektrikli C segment SUV olan TOGG SUV üretilecek ve 2023 yılının ilk çeyreğinde yollara çıkacak.

Renkleri ve isimleri belli oldu!

TOGG'da kırmızı - Anadolu ateşi,

Beyaz-Pamukkale beyazı,

Mavi - Gemlik mavisi gibi isimlerle adlandırılacak.

TIKLAYIN - TOGG'un renkleri belli oldu!

Varank, ilk üretim araçlarda "tip onayı" alma süreci olduğunu ifade ederek, söz konusu onaylardan geçerse veya güncelleme gerekmezse araçların satılmaya başlanacağını söyledi. Satış anlamında da hedefledikleri tarihin 2023'ün ilk çeyreği olduğunu kaydeden Varank, "Şirketin 2023 yılı hedefi 17-18 bin araç üreterek piyasaya sürmek. Şu an deneme üretimleri gerçekleşiyor zaten. 29 Ekim'de de fabrikanın bitişi ve seri üretimin başlangıcı törenini yapmış olacağız. Şirketin açıkladığı takvime harfiyen uyularak bugünlere gelindi" dedi.

2030'a kadar 1 milyon adet üretim planlanıyor!

Gemlik tesisinde üretim kapasitesi yıllık 175 bine ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak olan TOGG, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı modelde toplam 1 milyon araç üretmeyi planlıyor.