Ton balığı diye parke taşı satın aldı

Ton balığı diye parke taşı satın aldı

Olay Sarıçam ilçesine bağlı Orhan Gazi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Tekin Y. (39), Fatih T. (23) ve Abdullah A. (34) Orhan Gazi Mahallesi'ndeki depolarında 780 koli ton balığı olduğunu söyleyerek Hüseyin Ucuz (43) isimli şahsa satmak istediler.


Ucuz depoya gelerek ton balıklarına bakıp satın almaya karar verdi. Zanlılar ve Ucuz, bir süre sonra 780 koli ton balığı için 187 bin 500 liraya anlaştı. Abullah A. ve Fatih T., Ucuz'dan 50 bin lira kapora aldı. Ucuz kaporaya karşılık fatura isteyince iki şahıs "Fatura işyerinde kalmış, gidip alıp gelelim" diyerek depodan ayrıldılar. Bu arada diğer zanlı da malların taşınması için hamal getirmeye gitti. Hüseyin Ucuz ise depoda faturaların getirilmesini beklemeye başladı. Ancak aradan zaman geçmesine rağmen şahıslar bir türlü gelmedi.

Bunun üzerine Ucuz şüphelenerek polisi aradı. Olay yerine gelen polis kolileri açtığında sadece 20 kolide ton balığı olduğunu 760 kolide balık yerine parke taşı olduğunu tespit etti. Operasyon başlatan polis önce hamalları getiren Tekin Y.'yi yakaladı. Daha sonra fatura almaya gittikleri otomobilin plakasından Fatih T.'yi gözaltına aldı.

Ancak 50 bin lira parayı olan Abdullah A. yakalanamadı. Polis zanlılara dolandırıcılık suçundan işlem yaparak adliyeye sevk etti. Sevk sırasında zanlıların nasıl dolandırdıklarını kendilerinin de bilmediğini söylemesi dikkat çekti. Mahkemeye çıkartılan şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Abdullah A.'nın 40'tan fazla suçtan kaydı olduğu diğer zanlıların da dolandırıcılık suçundan 2 kayıtları olduğu öğrenildi. Polis şimdi paraları alıp kaçan şahsın peşine düştü.