'Toplu intihar' açıklaması!

'Toplu intihar' açıklaması!

Valilik yazılı açıklamasında, söz konusu haberlere ilişkin olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Bursa Valiliğitarafından inceleme başlatıldığı belirtildi.

Olayın doğru olmadığının kaydedildiği açıklamada şunlar aktarıldı:

''Olayla ilgili ilk inceleme sonucu herhangi bir toplu intihar girişiminin bulunmadığı, kurumdan izinsiz ayrılma teşebbüsü olduğu, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirlenmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğünde korunma ve bakım altında bulunan çocuklar hakkında bakım tedbiri alınarak tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Çocuklar Anka Psiko-Sosyal Destek Programından geçirilmekte, eğitim, sağlık, barınma ve hukuki hizmet sunulmaktadır. Bakım altında bulunan çocuklar için gerçekleştirilen bütün işlemler çocuğun üstün yararı ilkesi çerçevesinde yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Öte yandan kız çocukları hastaneden kaçtı!

Bursa'da koruma altında bulundukları yurtta,  kırdıkları floresan lambasının camı ile kendilerine zarar veren 4 genç kızın getirildikleri hastaneden kaçtığı anlaşıldı. Polis, ailelerine de haber verdiği 4 genç kızı arıyor.

Bursa'da, yaşları 14- 17 arasında değişen kız çocuklarının koruma altında tutulduğu yurtta geçen cumartesi günü meydana gelen olayda, 4 genç kız yılbaşı tatilini dışarda geçirmek için yurt görevlilerinden izin istedi. Olumsuz yanıt alan genç kızlar iddiaya göre daha sonra kırdıkları floresan lambasının parçaları ile kollarını keserek kendilerine zarar verdi. Görevliler tarafından Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç kızların buradan kaçtıkları ortaya çıktı. 

Yetkililer, kaçan genç kızların bulunması için polise haber verdi, ayrıca telefon ile aradıkları ailelerini bilgilendirdi.