Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde Sertifika Sevinci

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde Sertifika Sevinci

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezince danışanlara yönelik düzenlenen 4. grup Psikoeğitim programı başarıyla tamamlandı.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada proğramın temel amacın, hastaların hastalıklarına ve tedavilerine dair anlayışı artırmak olduğu belirtilerek, “Psikoeğitim programının temel amacı hastaların hastalıklarına ve tedavilerine dair anlayışlarını artırmak, tedavilerinde aktif rol almalarını sağlayarak, hastaların kendilerine olan güvenlerini kazandırmak ve yaşam kalitelerini artırmaktır. Bu program ile hastalar tedavilerinin altındaki mantığı ve sistemi anlayarak, tedaviye daha kolay uyum sağlamakta ve devamlılığı sağlanmış olan tedavi programı ile stabilizasyon sağlanmaktadır. Ayrıca hastalara iletişim ve stresle başa çıkma gibi becerilerde kazandırılarak tekrarlama riski azaltılmakta ve hastaların topluma uyumu kolaylaştırılmaktadır” denildi.
Etkinlik çerçevesinde programı tamamlayan danışanlara sertifikaları törenle verildi.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde düzenlen etkinliğe Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Halit Çınarka, Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Cevahir Arduç , Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Uzm. Dr. Abdullah Cantürk, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmet Durmuş ve Başhekim Yardımcısı Recai Genç, Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü İlyas Alp ile hastane idari personeli, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanları, hasta ve hasta yakınları ile Toplum Ruh Sağlığı Gönüllüleri Derneği Başkanı Nuray Dur katıldı.