Torba Yasa Teklifi'nde öğretmenleri sevindirecek haber!

Torba Yasa Teklifi'nde öğretmenleri sevindirecek haber!

Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen 36 maddelik 688 Sıra Sayılı Kanun Teklifinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde 1. maddeden 16. maddeye kadar olan birinci bölümü tamamlanırken, ikinci bölümde yer alan 17, 18, 19, 20, 21. Maddeler görüşülerek kabul edildi. 21. maddeden sonra gelmek üzere yeni madde ihdası yapılmak istenmesine MHP’li ve CHP’li milletvekilleri tepki göstererek Başkanlık Divanı önünde iktidar partisi milletvekilleri ile tartıştı.
Kanun Teklifi ile ebelere uzmanlık hakkı getiren, hafta sonu kurslara giren öğretmenlere iki katı ek ders ücreti verilmesini sağlayacak olan, Gençlik ve Spor Bakanlığının taşra teşkilatları ile ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi ile Elektrik Piyasası Kanununa eklenen geçici madde ile dağıtım sistemindeki kayıpların azaltılmasına ilişkin tedbirler alınıyor.
Elektrik Piyasası Kanununa eklenen geçici madde: “Geçici Madde 18 - 1-1-2016 tarihine kadar, teknik ve teknik olmayan kayıplarının oranı ülke ortalamasının üzerinde olan dağıtım bölgelerinde, diğer dağıtım bölgelerinden farklı düzenlemeler yapılmasına, hedef kayıp-kaçak oranlarının bir önceki yılın gerçekleşmeleri dikkate alınarak ve sonraki uygulama dönemleri de dâhil olmak üzere yeniden belirlenmesine Kurul yetkilidir.”