Trabzon’da İçme Suyu Hatları Yenileniyor

Trabzon’da İçme Suyu Hatları Yenileniyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), kent sakinlerine daha sağlıklı içmesuyu ulaştırmak için çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.
Bu kapsamda merkez Ortahisar ilçesinin Soğuksu, Aktoprak, Bengisu ve Beştaş mahalleleri ile Spor Lisesi’ne içme suyu sağlayan depolara giden terfi hatları yenileniyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada terfi hatlarının eskimesi nedeniyle acil olarak yenilenmesi ihtiyacının ortaya çıktığı vurgulanırken, “Söz konusu hatların yenilenmesi için ihaleye çıkılmış olup, yüklenici firmaya yer teslimi yapılmış ve 28 Ağustos 2014 tarihinde çalışmalara başlanmıştır. Çalışmaların yasal tamamlanma süresi 13 Ekim 2014 olarak belirlenmiştir. Yüklenici firma işi, belirlenen tarihten önce bitirmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir” ifadeleri kullanıldı.
Terfi hatlarının yenilenmesi çalışmaların, Atatürk Köşkü’ne ulaşımı sağlayan yol üzerinde yapılmasından dolayı Karayolları ile gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Atatürk Köşkü’ne çıkan alternatif güzergahların belirlendiğinin vurgulandığı açıklamada konuyla ilgili olarak şunlar kaydedildi:
“Buna göre çalışma süresince birinci etapta, Atatürk Köşkü’nün tek yön olarak kullanılarak, eski haliyle aynı yolun iniş olarak kullanılması, ikinci etapta Çamlıca Caddesi, Telsiztepe, Aktoprak yolunun kullanılarak Atatürk Köşkü’nün ziyaret edilebilmesi mümkün olacaktır. Öte yandan seyahatlerinde Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarını kullanan ve Köşk istikametine gidecek olan vatandaşlarımız için otobüsler çalışmalar bitene kadar Köşk çatağından dönecek. Köşk, Çamoba ve Atakent güzergâhını kullanacak vatandaşlarımız ise Telsiztepe otobüslerinden faydalanabilecek.”