Trabzon’da Öğrenci Yurdu Kapasitesi 11 Bine Ulaşıyor

Trabzon’da Öğrenci Yurdu Kapasitesi 11 Bine Ulaşıyor

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Söğütlü’deki Fatih Eğitim Fakültesi Kampüsünde yapımı devam eden bin 200 öğrenci kapasiteli yurt inşaatını gezerek incelemelerde bulundu.
Yapımcı firma yetkilileri ile görüşen Vali Öz, inşaatın son durumu hakkında ilgili bilgi aldı. Devam eden yurt inşaatları ile birlikte Trabzon’da öğrenci yurdu kapasitesinin 11 bine ulaşacağını ifade eden Vali Öz, “2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasıyla kız öğrencilerimiz bu modern binada konaklayacaklar. Trabzon hem KTÜ, hem Avrasya Üniversitesi, hem de diğer eğitim kurumlarıyla eğitim kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Altyapı eksikliğini giderme konusunda da kredi ve yurtlar kurumumuz önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bugün itibariyle Trabzon’da 8 bin öğrenci kapasiteli barınma imkanımız var. Bu yurt bin 200 kişiliktir. Yine KTÜ kampüsü içersinde 500 kapasiteli yapacağımız diğer yurdumuzla beraber Vakfıkebir’de devam eden 400 kapasiteli öğrenci yurdu, Sürmene’de yapılacak 250 kapasiteli öğrenci yurdu ile beraber barınma kapasitemizi 11 bine katar çıkarmayı hedefliyoruz. Barınmada sadece sayı değil kalitemiz de artıyor. Artık öğrencilerimiz iki kişilik, üç kişilik odalarda kalabiliyor. Dolayısıyla güzel bir eğitim altyapısı oluşturuluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Öte yandan Trabzon’da yapımı devam eden öğrenci yurtlarının tamamlanmasıyla yurt kapasitesinin 11 bine ulaşması hedefleniyor.