Trabzon’da Osmanlı Devleti’nin 716. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri

Trabzon’da Osmanlı Devleti’nin 716. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Osmanlı Devleti’nin 716. kuruluş yıldönümü nedeniyle Meydan Parkı’nda düzenlediği tören, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının konseri ile başlayan etkinliklerde katılımcılara pilav-ayran ikramı yapıldı. Beraberindeki Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ile birlikte etkinliklere katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, hemşehrilerine pilav dağıttı.
Etkinlik alanında yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi olarak Osmanlı Devleti’nin 716. kuruluş yıldönümünü nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Osmanlı büyüklerini rahmet ve minnetle andıklarını kaydetti. “Bu aziz vatanı, medeniyet anlayışı ile milletimizin, İslam dünyasının ve bütün insanlığın hizmetine sunan Osmanlı Devletimizin 716. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz” diyen Başkan Gümrükçüoğlu, “Başta Ertuğrul Gazi, Osman Gazi ve onlara yol gösterenler olmak üzere bütün Osmanlı dedelerimizi, padişahlarımızı, bu vatan için şehit olan bütün büyüklerimizi ve şu anda da şahadet kervanını devam ettiren bütün evlatlarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun diyoruz. Trabzon, Fatih Sultan Mehmet Han’ın bu anlayışla fetih edip ‘Trabzon fetih edilmeden İstanbul’un fethi tamamlanamaz’ dediği kadim şehirdir. Onun torunu Yavuz Sultan Selim Han’ın 22 yıl valilik yaptığı ve onun evladı Kanuni Sultan Süleyman Han’ın doğup büyüdüğü şehirdir Trabzon. Tüm Trabzon adına hepsini hürmetle anıyor, onların sevgi medeniyeti yolunda yürüyeceğimizi de bu vesileyle ifade ediyorum. Osmanlı Devleti’nin 716. kuruluş yıl dönümü tüm insanlara hayırlı olsun diyorum” dedi.