Trabzonspor'da revizyon sinyali!

Trabzonspor'da revizyon sinyali!

Spor Toto Süper Lig'in 4.haftasında sahasında Kasımpaşaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor bu maçın hazırlıklarını basına ve taraftara kapalı olarak sürdürürken, teknik direktör Vahid Halilhodzic ligde üst üste alınan beraberliklerin ardından takımın moral değerlerini yukarı çekmek için yoğun bir çaba harcıyor. Kayseri Erciyespor, Fenerbahçe ve İstanbul Başakşehir maçlarında kaybedilen 6 puanın sonrası zirve ile arasındaki puan farkını açmak istemeyen Karadeniz ekibinde bütün hesaplar 3 puan üzerine yapılırken, Boşnak çalıştırıcının yapılan taktik antrenmanlarda farklı arayışlar içine girdiği öğrenildi.

Kadronun geniş olmasına rağmen sezon başından beri isteği ilk on biri sahaya sürmekte zorlanan bordo-mavili takımda teknik direktör Vahid Halilhodzic, Kasımpaşaspor, maçı öncesi farklı arayışlara girerek zorlu maç öncesi takımda değişikliğe gideceğinin sinyalini verdi. Oyuncularıyla yakında ilgilenen ve takımdaki moral değerlerini yükseltmeye çalışan tecrübeli teknik adam futbolcularından daha çok sorumluluk almalarını istedi.
Artık puan kaybetmeye tahammülü olmayan ve farklı kombinasyonlar deneyen Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, bütün riskleri alarak Kasımpaşaspor karşısında sahaya farklı bir kadro sürmeye hazırlanıyor. Kadroda değişiklik yapmayı planlayan deneyimli teknik adam, takımın orta sahasında ve ileri bölgesinde değişiklik yapmanın hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.

CARDOZO İLK 11'DE BAŞLAYACAK

UEFA Avrupa Ligi'nde bordo-mavililerin Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv takımını 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada ilk on birde sahaya çıkan ancak 52. dakikada teknik direktör Vahid Halilhodzic tarafından kenara alınan Oscar Cardozo, Spor Toto Süper Ligi'nin 3. haftasında deplasmanda oynanan İstanbul Başakşehir maçında ise yedek kulübesinde başlamış ve oyunun 58. dakikasında ise oyuna dahil edilerek penaltından 1 gol atarak takımına beraberliği getiren isim olmuştu. Teknik Direktör Vahid Halilhodzic'in tam olarak hazır bir görüntü vermese de yıldız oyuncudan Kasımpaşaspor maçında yararlanmak istiyor. Oyuncusunu ilk on birde sahaya sürmenin hazırlığı içinde olan Boşnak teknik adam yapılan antrenmanlarda yıldız oyuncuyla yakında ilgilenerek Kasımpaşaspor maçına hazırlıyor.

BAZI İSİMLER KONTENJANA TAKILACAK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 5+3 uygulaması nedeniyle bordo-mavili takım Kasımpaşaspor maçında kontenjan uygulamasına takılacak. Sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle yabancı uygulamasına dikkat etmek zorunda kalacak olan Trabzonspor teknik direktörü Vahid Halilhodzic, savunma bölgesinde Mustafa Yumlu, Aykut Demir'in sakatlığı nedeniyle İstanbul Başakşehir maçında Belkalem ve Avraam Papadopoulos'a şans verdiği gibi Kasımpaşaspor maçında da aynı ikiliye oynatmayı planladığı öğrenildi. İleri uçta Waris veya Yatabera ikilisinden birini kullanması halinde ise bu bölgede Mustafa Akbaş'a şans alması bekleniyor. Orta alanda ise Sefa ve Mehmet Ekici arasında bir tercih yapması beklenen Boşnak teknik adamın Constant'ı ise orta alanda Cardozo'ya daha yakın oynatmayı planlıyor. Kanatlarda ise Boşnak teknik adamın Fatih Atik ve Yusuf Erdoğan'ı kullanmayı düşündüğü öğrenildi.

HALİLHODZİC'İN B PLANIDA DEVREYE GİREBİLİR

Öte yandan Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Kasımpaşaspor maçı için hazırladığı ikinci planı da devreye sokabilir. Bordo-mavili takımın savunma ağırlıklı futbol oynamasından ötürü eleştirilerin farkında olan Boşnak çalıştırıcı, Başakşehir maçından sakatlığı nedeniyle forma giymeyen Yatabare'yi Kasımpaşa karşısında kullanabilir. Waris de bu maçta kullanabileceğini düşünen Boşnak teknik adam Cardozo, Waris ve Yatabare üçlüsünü kullanarak güçlü bir hücum hattı oluşturmayı planlıyor. Bu durumda ise Boşnak çalıştırıcı orta sahada ve savunmada bazı oyuncularından vazgeçmek durumunda kalacak. Bu tercihi halinde Constant, Medjani ve Avraam Papadopoulos gibi isimleri ikisinden vazgeçmiş olacak.

Bugünden itibaren antrenmanlarını basına ve taraftarlara kapatan teknik direktör Vahid Halilhodziç, iki gün boyunca, Kasımpaşa önünde tercih edeceği sistemin, taktik çalışmalarını yapacak.