Trabzonsporlular Derneği Açıldı

Trabzonsporlular Derneği Açıldı

Malatya’da açılan Trabzonspor Derneği horonlarla hizmete girdi.
Nuriye Mahallesinde bulunan Malatya Trabzonsporlular Derneği açılış törenine Dernek Başkanı Yunus Metin ile Yeni Malatyaspor’un taraftar grubu Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkanı Murat Soysal ile Trabzonspor taraftarları katıldı.
Malatya Trabzonsporlular Dernek Başkanı Yunus Metin, açılıştı yaptığı konuşmada Yeni Malatyaspor ile Trabzonspor’un şike davalarından doğan kader ortaklığı olduğunu belirtti. Metin, “Malatyaspor ile Trabzonspor kardeştir. İnşallah her türlü faaliyette birlikte olacağız. Malatyaspor ile Trabzonspor’un ortak noktası mahkemece onaylanan ve hakları verilmeyen iki kulüptür. Bu şike davasında mahkemenin verdiği kararları rağmen hakları verilmemiştir. Biz iki kardeş kulüp olarak devam edeceğiz. Malatyaspor’u inşallah birinci ligde görmeyi temenni ediyoruz” dedi.
Malatya Trabzonsporlular Derneği Basın Sözcüsü Şener Eroğlu da Trabzonspor taraftarlarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ilk kez bir dernek çatısı altında bir araya geldiğini belirtti. Eroğlu, “Trabzonspor sevdalıları Malatya’da buluşuyor. Bugün açılışımızı gerçekleştirdik. İstanbul ve Trabzon’dan Malatya’ya gelen tüm kardeşlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bu akşam bir resepsiyonumuza olacak” diye konuştu.
Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkanı Murat Soysal ise, “Süper Ligde oynadığımız yıllarda oradaki kardeşlerimizle devamlı istişare içinde olduk. Devamlı birlik beraberlik içinde olduk. Hatta stadyumlarda polis olmadan birlikte maçları izledik. Dostluklarımız çok güzel. Biz oraya gittiğimizde güzel şekilde ağırlıyorlar, onlar buraya geldiğinde de biz ağırlıyoruz. Yanlarında olduğumuzu belirtmek için buraya geldik. Allah hayırlı uğurlu etsin” ifadelerini kullandı.
Açılışta Trabzonspor taraftarları horon teperek açılışı kutladılar.