Tren, hemzemin geçitte otomobile çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

Tren, hemzemin geçitte otomobile çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

Afyonkarahisar- Konya demiryolu hattının 14'üncü kilometresinde saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi önündeki hemzemin geçitten geçmeye çalışan otomobille yük treni çarpıştı. Otomobilde bulunan Pınar Dağ yaşamını yitirirken, 3 kişi ise ağır yaralandı. Kazanın ardından olay yerine gelen ekipler yaralıları ambulanslarla hastaneye götürdü.  Çarpmanın etkisiyle otomobilin hurdaya döndüğü kazada yük treni ise metreler sonra durabildi. 

ÖLEN GENÇ KIZIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Kazada yaşamını yitiren kişinin, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Pınar Dağ olduğu belirlendi. Ağır yaralananların da Pınar Dağ'ın sınıf arkadaşları 25 yaşındaki Emine Manav, 24 yaşındaki Hatice Top ve 22 yaşındaki Mehmet Fidan olduğu kaydedildi. 

MAKİNİST GÖZALTINA ALINDI
Kaza sonrası otomobilde sıkışan Pınar Dağ'ın cenazesi, yaklaşık yarım saatlik müdahale sonrası çıkarılarak morga götürülürken, trenin makinisti B.B., jandarma tarafından gözaltına alındı. Kaza sonrası AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da olay yerine yetkililerden bilgi aldı. Prof.Dr. Solak, yaralı öğrencileri de hastanede ziyaret etti.