Trump’la mum ışığında yemek 1 milyon dolar!

Trump’la mum ışığında yemek 1 milyon dolar!

Amerikan “Washington Post” gazetesinin elde ettiği bilgilere göre, Trump, 20 Ocak’ta ABDBaşkanlığı’nı devralacağı açılış törenine selefi Barack Obama’nın aksine şirket ve lobicileri kabul etmeyecek. 58’inci Başkanlık Açılış Töreni Komitesi’nin de teyit ettiği bilgiye göre, kayıtlı hiçbir lobiciden gelecek bağış kabul edilmeyecek.
Devir teslim töreninin finansmanı sağlanması için hazırlanan bağışçı broşüründe, 25 bin dolardan (85 bin TL) 1 milyon dolara kadar değişen seçenekler bulunuyor. Devir teslim gecesi için bağış alınması, “ABD başkanlarının görevlerini devraldığı törenin vergi mükelleflerinin cebinden çıkmaması” amacını taşıyan bir gelenek... Bu gelenek kapsamında, Trump’ın zengin destekçileri, 1 milyon dolar bağış yaparak Donald - Melanie Trump ve Mike - Karen Pence çiftleriyle 8 kişilik akşam yemeği hakkı kazanacak. Broşürde, Trump’ın kabinesi ile öğle yemeği, Melanie Trump ve Karen Pence ile öğle yemeği gibi seçenekler de yer alıyor.
‘İşleri bırakacak’
Trump’ın selefi Obama ise, en pahalı seçeneği 250 bin dolarda (850 bin TL) tutmuştu. Ancak, Trump artan ücret karşığında daha kalabalık bir akşam yemeği şansı veriyor.
Bu arada Twitter’dan dün bir açıklama yapan Trump, Başkan olduktan sonra diğer “tüm işlerini bırakacağını” duyurdu. “Bunu yasalara göre yapmam gerekli olmasa da, görüntüde bunun önemli olduğunu hissediyorum. Başkanlığımın çeşitli işlerimle çıkar çatışmasına girmemesi gerekiyor” diyen Trump, 15 Aralık’ta çocuklarıyla bu konuyu tartışmak amacıyla New York’ta bir toplantı yapacağını da belirtti.
En tehlikelisi
Öte yandan, BBC’ye demeç veren Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan, Trump yönetiminin yapacağı en tehlikeli hareketin İran ile yapılan nükleer anlaşmasını iptal etmesi olacağını söyledi.