TT Arena Müdürü'nden darp açıklaması

TT Arena Müdürü'nden darp açıklaması

Türkiye - Kazakistan karşılaşması sonrasında basın mensuplarının özel korumalar tarafından darp edilmesinde tartışma konusu olan 'akreditasyon süresi' hakkında TT Arena Stadyum Direktörü Mustafa Turgun'dan açıklama geldi.

Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinden yayınlanan açıklama şu şekilde;

"Türkiye-Kazakistan A millî maçının ardından yaşanan olaylara karışan kişiler; Volkan Demirel, Emre Belözoğlu ve Hasan Çetinkaya ile birlikte gelen Fenerbahçe Kulübü görevlileridir.

Talimatlar gereği, soyunma odası koridorları ve karma alana (mixed zone) sadece futbolcular ve akredite olmuş yetkililer girebileceği için Fenerbahçe Kulübü yetkilileri statta akreditasyon alanlarının içinde bulunmayan ve soyunma odasına en yakın, sorumlu Emniyet yetkililerinin de bulunduğu Galatasaray Kulübü Stadyum İşletme Ofisi girişinde bekletilmiştir.

Takımlar, hakemler, UEFA Delegesi ve UEFA Doping Kontrol Yetkilisi’nin stadyumu terk etmesi, maç organizasyonu ve akreditasyon süresinin bitmesinin ardından Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu araçlarına bindirilmiştir.

Söz konusu olay, Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu’nun stadyumdan ayrılmasından sonra, akreditasyon süresinin sona ermesinin ardından gerçekleşmiştir.

Mustafa Turgun
Ali Sami Yen Spor Kompleksi
Türk Telekom Arena
Stadyum Direktörü"