Tüm dünyayı 'Suudi Prensi'yim' diyerek kandırdı

Tüm dünyayı 'Suudi Prensi'yim' diyerek kandırdı

Kolombiyalı yetim adam, 20 yıl boyunca tüm dünyayı 'Suudi Arabistan Prensi'yim' diyerek kandırdı

30 yıldır ABD'nin birçok eyaletinde Suudi Prens Halid bin El Suud adıyla en lüks otellerde kalan, milyonlarca dolarlık hediyelere boğulan adamın Kolombiyalı Enrique Gignac olduğu ortaya çıktı. Gignac'ın oyunu restoranda domuz eti sipariş edince bozuldu.

Anthony Enrique Gignac, 1970'te Kolombiya'da doğdu. Ailesine ne olduğu bilinmiyor. ABD'li bir karı koca onu çocukken evlat edindi. Gignac 17 yaşında evden kaçtı. 30 yıl boyunca kendisini Suudi Kraliyeti'nden biriymiş gibi tanıtarak lüks bir hayat sürdü.

İllüstrasyonlar: R. Kikuo Johnson

 Gignac, okuldayken dahi arkadaşlarına ünlü Suudi silah tüccarı Adnan Kaşıkçı'nın oğlu olduğunu söylüyordu. Bu rolün hayatını kolaylaştırdığını görünce, evden kaçtıktan sonra da oyununu sürdürdü.

GERÇEKTEN ZENGİN OLDU

Başlangıçta küçük çaplı dolandırıcılık suçlamalarıyla hapse girip çıktı. Ancak her seferinde başka bir eyalette benzer bir hikayeyle yeniden kendini gösterdi.

Zengin iş insanlarına yatırım yapacak yer arayan Suudi prensi gibi yaklaşıp lüks otellerde kaldı, ünlü restoranlarda yemek yedi, pahalı hediyeler topladı. 30 yıllık 'kariyeri'nin sonunda lüks araba koleksiyonu, milyonlarca doları, ABD'nin zengin semtlerinde evleri vardı.

ŞÜPHE ÇEKEN SİPARİŞ

Gignac'ın oyununu bozan ise iştahı oldu. Kral Selman'ın oğlu Prens Halid bin el Suud ismiyle, ABD'li iş insanı Jeffrey Soffer'le görüşme ayarlamıştı. Soffer'in gayrimenkullerine 400 milyon dolar yatıracaktı. Özel jetle alındı, Miami'de lüks bir otele yerleştirildi.

Soffer, evlerine ederinin çok üstünde fiyat teklif eden Gignac'ı pahalı hediyelere boğdu. Ancak akşam yemeğinde anlaşmanın ayrıntıları görüşülürken Gignac önemli bir hata yaptı. Domuz eti sipariş etti. Bundan şüphelenen Soffer, Gignac hakkında bilgi toplamaya başladı ve şüpheleri artınca FBI'dan soruşturma talep etti.

DİŞLERİ DE ELE VERDİ

FBI'ın, Soffer'in 'domuz eti' iddiasını ciddiye alıp soruşturma başlatmasının bir nedeni de Gignac'ın dişleri oldu. FBI'ın büyük dolandırıcılıklar üzerinde uzmanlaşmış ekibi, Suudi Kraliyeti'nde düzgün dişlerin gurur meselesi olduğunu biliyordu ve Gignac bu profile uymuyordu. Suudi Arabistan'da binlerce prens olması ve diplomatik karartmalar nedeniyle soruşturma zorlukla ancak sabırla yürütüldü. Ve yeterli delil toplanınca Gignac dolandırıcılıktan tutuklanıp cezaevine konuldu.