TUNÇ MUHTARLARLA KAHVALTIDA BULUŞTU

TUNÇ MUHTARLARLA KAHVALTIDA BULUŞTU

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Genel Meclisi Üyesi Regaip Bayraktar ve Yusuf Aldatmaz, muhtarlar ve çok sayıda partili kahvaltıya katıldı.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,Düzenlenen kahvaltıdan sonra açıklamalarda bulundu, her alanda Türkiye’yi büyüttüklerini belirtti. Tunç açıklamasında, “Muhtarlarımız halka yakın bir yönetim birimidir. Halkla ilk teması kuran sizlersiniz. Halkın yönetim memnuniyeti için muhtarların dinlenmesi çok önemlidir. Çünkü muhtar, maddi beklenti ile yapmıyor. Tamamen halka hizmet için yapıyor. Vatandaş, her tür sıkıntısını muhtarlara anlatıyor. Her türlü sıkıntıda problemde vatandaş muhtarı arar. Sizde bu işe bilerek talip olmuşunuz. Muhtarlarımızla biz, teşkilatımızla, il genel meclisimizle sürekli diyalog içerisindeyiz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada muhtarlarımızla yanında ve diyalog halinde olmaya devam edeceğiz. Her zaman size bir telefon kadar yakınız. Vatandaş sizi aradığında onun sorunu olduğunda onun çözümünü sağlamak sorundayız. Çünkü bizim görevimiz onlara en güzel hizmeti verebilmektir. Onun için bu yola çıkmışsak bizler yöneticiler olarak sizler de muhtar olarak bu taleplerin en güzel şekilde karşılamanın gayreti içerisinde olacağız. Bu nedenle muhtarlarımızı çok önemsiyoruz. İl Genel Meclis üyeleriyle, teşkilatımızla, il başkanımızla, bizler de bu bilinçle her zaman kapımız ve telefonumuz açık. 24 saat bu nokta da her zaman birlikte çalışmak istiyoruz. Ak Parti 2002’de iktidar oldu. 2002 öncesi Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu çok iyi hatırlıyoruz. 2002 yılında Türkiye bir istikrar yakaladı. Bu istikrar sayesinde milletin kaynakları, parası çarçur edilmeden yine millete hizmet olarak akıtılmaya başladı. Her alan da Türkiye’yi büyüttük. Bunu hepimiz görüyoruz. Sadece Bartın’a baktığımızda bile bu gelişmeyi görmemiz mümkün. Elbette bütün sorunlar çözülmedi. Onun için diyoruz ki daha çok AK Partiye ihtiyaç var. Hedeflerimiz var. Türkiye’yi 4 kat büyüttük. Yeterli mi? Tabi ki yeterli değil. Biz bununla yetinmiyoruz. Bizim hedefimiz, önümüzdeki 8 yıllık süre içerisinde Türkiye’yi dört kat daha büyüterek dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi yapacağız. Onun yansıması her yıl memura da emekliye de işçiye de yansımaya devam edecektir. Kamu yatırımları hız kesmeden devam edecek” dedi.
TUNÇ’TAN YENİ OKUL MÜJDESİ
Tunç açıklamasının devamında, “Bartın’a 1 yılda 6 yeni okul kazandırdıklarını ve 2015 yılında 6 yeni okul daha yapılacağını söyledi. Tunç açıklamasında, “ Kamu yatırımları anlamında Bartın’da şuan devam eden 1.8 milyar liralık projemiz var. Bunun içerisinde üniversite yatırımları, tüneller, barajlar, kamu hizmet binaları, adliye binaları, hastane binaları, aile sağlık merkezleri, yeni yeni okullar gibi yatırımlar var. Sadece son 1 yılda 6 tane yeni okulu Bartın’a kazandırdık. Onlar küçük çaplı okullar değil, her biri 5 trilyona üzerinde yatırımlar. Baktığınız zaman her biri 5 yıldızlı otel gibi görüntüsü var. 6 okulu 1 yılda, bir çırpıda yaptık. Eğitimin kalitesi giderek artıyor. Eski, fiziki yapısı kötü olan okulların yerine yeni okullar yapıyoruz. Sadece okul değil, gençlere yönelik kapalı spor alanları, gençlik merkezleri, Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi, şuan da 30 fabrikamız var Organize Sanayi Bölgesinde. İnşallah Organize Sanayi Bölgesi’ne şuan ki alandan daha büyük alanı ilave ederek o 40 fabrikadan daha Bartın’a gelmesini sağlayacağız. 40 fabrikanın daha Bartın’a gelmesi demek; 60 bin nüfusun Bartın ilavesi demektir” dedi.
TUNÇ’TAN BİR MÜJDE DE MUHTARLARA
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, KÖYDES projesi ile 5 buçuk milyon liranın köylere aktarılacağını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti.
“Merkez ilçenin köyleri ikametgah anlamında çok daha değer kazanmış olacak. Zaten şu anda güzel köylerimiz. Nüfusları yüksek, mekan anlamında da KÖYDES projesi ile çok mesafeler alındı. Yeni dönemde de KÖYDES devam edecek. Eksik kalan yerleri tamamlamaya çalışacağız. Şu ana kadar Bartın’a KÖYDES’ten 90 milyon lira ödenek harcadık. Hiçbir iktidar döneminde köylerimize bu kadar önem verilmemişti. İlk kez Cumhurbaşkanımız, 2005 yılında Başbakanlık yaptığı dönemde KÖYDES projesini uygulamaya geçirdi. Şu ilkeyle başlangıç yapıldı. Yolu olmayan, suyu olmayan köy kalmayacak. O dönemden itibaren Bartın’a 90 Milyon lira KÖYDES yatırımı yapıldı. Bu sene 5 buçuk milyon lira daha geliyor. Onun planlaması yapılıp köylerimize aktarımı yapılacak. 95 buçuk milyon lira harcanmış olacak. Ek ödeneğinde 2015 yılı içerisinde gelmesini bekliyoruz. Bir o kadar daha ek ödenek gelirse daha çok yatırım yapma imkanımız olacak. Köylerimize sadece KÖYDES’ten değil İl Özel İdaresi ile de çalışmalarımız var. Özel İdaremiz de kendi bütçesinden para aktarıyor. İktidarımız süresi içerisinde aktarılan kaynaklarla beraber, İller Bankası’ndan aktarılan 5 milyon liralık bir kaynak vardı. Toplamda baktığımız zaman 12 yılda Bartın’ın köylerine 150 milyon liraya yakın bir yatırımın yapıldığını görüyoruz. Daha işimiz bitmedi. Asfaltı olmayan mahalle bağlantılarımızı, içme suyu sorunu olan köylerimizin bu sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Bartın büyümeye devam edecek. Devam eden 1.8 milyar lira dedim ama tamamlanan 2 milyar liralık kamu yatırımı var. Bartın’da üniversite kampüs inşaatı Yazıcılar’da devam ediyor. Önümüzdeki 3 yıl için üniversiteye ayırdığımız ödenek 224 milyon lira. Sadece üniversitenin Bartın’a getirdiği ekonomik katkı 224 milyon lira. Bu çok önemli bir rakam. Orada inşaatlar devam ediyor. 30 tane okul yaptık. Geçen sene 6 tanesini tamamlamıştık. Bu sene 6 okul daha yaparak 36’ya çıkarmış olacağız” dedi.
TUNÇ, “AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ YAPILACAK”
“Bartın’da Aile Sağlığı Merkezi olmayan beldemiz yok. Şimdi merkezi köylerimize de Aile Sağlığı Merkezleri’ni programlara aldık. Kayadibi’nde yaptık. Kızılelma’yı programa aldık. TOKİ’yi programa aldık. Birçok yere daha Aile Sağlığı Merkezleri yapacağız. Ambulansların kalitesi arttı. Yine 5 tane yeni ambulans geliyor Bartın’a. 112’nin 2012’de 4 tane ambulansı vardı Bartın’da. Şimdi ise 23 tane var. Hastanelerdeki cihaz sayılarına baktığımız zaman, bizim sadece son 3 yılda hastanemize aldığımız cihazlar 8 milyon lira değerinde. Fizik tedavi merkezini hizmete açtık. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini de müteahhit ile ilgili bir problem oldu. Yüzde 95 seviyesinde müteahhit bırakmak zorunda kaldı. Yeniden ihalesi yapılacak ve orası kısa süre içerisinde 20 hekim kapasiteli bir şekilde hizmete girmiş olacak. Tabi en önemli hedefimiz Bartın’da 400 yatak kapasiteli bir şehir hastanesi inşa etmek. Bartın’da büyük şehirlerdeki gibi bir hastane olacak. Şu anda proje aşamasında. Şiremir Çavuş köyündeki 127 dönümlük arsa, bu hastaneye tahsis edildi. Burada modern bir hastane inşa edilecek ve Bartın halkı, çevre iller ve ilçeler de bu hastaneden faydalanmış olacaklar. Çatmaca da Sosyal Güvenlik binamız bitmek üzere. Önceki bina yetersizdi. Projesini hazırladık, yaz döneminde inşaatına başladık. Yaz gelmeden inşaat inşallah tamamlanmış olacak” dedi.
TUNÇ, “ADLİYEYE 41 MİLYON LİRA HARCANACAK”
“Bartın’ın bir adalet sarayına ihtiyacı var. Bununla ilgili Göl bucağı mahallesinde yerimiz hazır. Şimdi de yapım ihalesi hazırlığı var. Sadece adliyeye harcanacak para 41 milyon lira. İlçelerimize de yatırımlarımız devam ediyor. Tünel yapımlarımız devam ediyor. Kirazlı Köprü barajının kenarına da tünel yapacağız. Artık milletimiz karalama siyasetine prim vermiyor. Milletimiz hizmete bakıyor. İnsanlarımız geçmişle bugünü kıyaslıyor. Tüm seçimlerde oylarımızı arttırarak ilerledik. Yüzde 37 den yüzde 8’e düşen partiler gördük. Ama AK Parti zamanında 2002’den bu yana oy oranlarının artarak devam ettiğini gördük. Bartın’da 2002’de AK Parti’nin oyu yüzde 28, 2007’de yüzde 39, 2011’de yüzde 49, en son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 58. Yani her sandıkta üzerine 10 puan koyarak gidiyor. Çünkü vatandaş hizmete bakıyor. Yani verdiği oyun Türkiye’ye, Bartın’a faydası olacak mı, olmayacak mı? Ona bakıyor. Mangalda kül bırakmayan siyasetçiler var. Onun tamamen art niyetle, karalama için bu işi yaptığını çok iyi biliyor. Ama kimin hizmet için, bu ülkeyi geliştirmek için, memlekete eserler kazandırmak için çalıştığını da vatandaşımız çok iyi biliyor. Bu nedenle bizim tek gayemiz var” dedi.
TUNÇ, “BARAJ İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR”
“Memleketimize her geçen gün yeni yeni eserler kazandırmak, köylerimizi daha yaşanabilir hale getirmek, şehirlerimizi, beldelerimizi daha yaşanabilir hale getirmek. Bizim çok hazinemiz var. Bartın ırmağı gibi bir hazinemiz var. Bu konuda ıslah projemiz son aşamaya geldi. İnşallah onunda yapım sürecine geçeceğiz. Yine baraj inşaatlarımızı hızlandırdık. Şu anda Kozcağız’da, Kirazlıköprü’de, Kışla ’da baraj inşaatları var. Bunlar Bartın’ı taşkınlardan koruyacak. Hidroelektrik santral ve Tarımsal sulama görevi yapacak önemli projeler. Yükününe baktığımız zaman 300 milyona yakın 3 tane baraj inşaatı şu an devam ediyor ve bitiş tarihlerini de Sayın Bakanımız ilan etti ve taahhüt aldı. Bu barajlar bittikten sonra da Bartın sel tehlikesinden kurtulmuş olacak ve Bartın’ımıza çok büyük değer katacak. Bunun yanında taşkın koruma çalışmalarımız devam ediyor. Bu güne kadar 21 yerleşim yerinde taşkın koruma çalışmaları yaptık. Biz bakanımıza gittiğimizde ve bir dosya verdiğimizde onun çevrilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Yeter ki biz istemeyi bilelim. O yatırım Bartın’a geliyor. Bunun gayreti içerisinde Bartın’ımızın sorunlarını çözmeye devam ediyoruz. Tabi, yatırımlar nasıl geliyor, Türkiye’nin 81 vilayetine nasıl üniversiteler yapıyoruz? Neden bu yatırımlar yapılıyor? Çünkü, sizlerden, esnafımızdan toplanan vergilerin 100 lirasının yüzde 86’sı önceden faize gidiyordu. Geri kalan yüzde 14’de zaten maaş ödemesine yetmiyordu. Bu nedenle de bu yatırımlar yapılmıyordu. Bir kamu yatırımı yapılmaya başlandığında onu bitirmek mucizeydi. Bunun için milletimiz artık toplanan vergisinin faize değil yatırıma gitmesini istiyor. Ak Parti’de toplanan vergiler yatırıma harcıyor. Bartın’da yüzde 58 oy bu nedenle hiçbir zaman alınamadı. Halkın bu güveni bizim için çok önemli. Bu nedenle sorumluluğumuz daha fazla artıyor. Daha fazla çalışmamamız lazım. Tüm teşkilatlarımızla yeni yeni neler yapabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Bu süreçte en çok sizlerden destek bekliyoruz. Sizleri partinize göre ayırmıyoruz. Aranızda farklı siyasi görüşlere sahip olanlarınız vardır. Bu konuda hiçbir itirazımız yok. Ama Bartın’ın, köyünüzün menfaati için mücadele etmenizi istiyoruz” dedi.
MANAV, “EL BİRLİĞİ İLE HAREKET EDECEĞİZ”
Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Av. Hüseyin Manav yaptığı açıklamada, el birliği ile hareket edeceklerini belirtti. Manav açıklamasının devamında, “Bugün İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızın düzenlemiş olduğu bu birlikteliğe katıldığınız için hepinize hoş geldiniz diyorum. Kenan Bey ayrıntısıyla anlattı bazı şeyleri sizlerde zaten içinde yaşadığınız için biliyorsunuz. Bugün aramızda hem köy muhtarlarımız hem de mahalle muhtarlarımız var. Malumunuz Bartın Merkez’de de 18 mahallemiz var. Muhtarlık bu ülkedeki birinci basamak yerel yönetimlerdir arkadaşlar. İdari yapımızın içerisine baktığımızda işte köyümüzün mahallemizin en başta gelen yöneticisi idarecisi muhtarlarımızdır. Dolayısıyla en sorunlarla sıkıntılarla vatandaşla en iç içe olanlarda muhtarlarımızdır. Bartın ölçeğine baktığımızda 265 köy belki 40’a yakın ilçelerle beldelerle beraber mahalle var. Yaklaşık 300 tane birim demek bu. Biz belki kendi pozisyonumuz itibariyle birebir bu birimlere de ulaşma imkanına sahip değiliz. Karadeniz yöresinin yapısı gereği köylerimiz özellikle kendi aralarında çok farklı mahallelere sahip. İşte A köyünde beş mahalle var, B köyünde 11 mahalle var. Bunları da kattığınızda hakikaten her birine ulaşmak oradaki vatandaşla devletin arasında köprü olmak başta muhtarlarımızdan geçiyor. Sonra bizden geçiyor. Ben hem Kenan Beyin’de bahsettiği gibi İl Genel Meclis üyesi olarak görev yaptığım dönemde hem de ondan sonra ki dönemlerde muhtarlarımızın bu konuda bazen ciddi anlamda vatandaşla karşı karşıya geldiğini de görmüş oldum. Bizim işimiz siyasetçi olarak vatandaşla devlet arasında köprü olmak. Vatandaşın daha iyi yaşanabilir daha modern daha düzenli şartlarda yaşaması için hizmetin vatandaşın ayağına gitmesini sağlamak. Bunu yaparken de sizlerle el birliği içerisinde hareket etmek zorundayız. Bugüne kadar gelinen uygulamalarda da bu açıkça görüldü. İşte nedir Köydes’ler, Beldes’ler. Köydes yönetiminde hem İl Genel Meclisinden hem muhtarlarımızdan yöneticilerin olması bunu gösteriyor. Bunlar önemli gelişmeler. Muhtarlarımızın bugünkü şartlarda ekonomik durumlarının belli oranda iyileştirilmesi hepsi önemli gelişmeler. Ben hatırlıyorum Avukat olduğum için geçmişte pek çok muhtar arkadaşımın Bağ-Kur prim borcu yüzünden icralık olduğunu da hatırlıyorum. Adama ödenen maaş eğer bir yerde çalışmıyorsa emekli de değilse aylık Bağ-Kur primini dahi karşılamaya yetmiyordu. O günlerden bu günlere geldik. İnşallah daha iyi günlere geleceğiz. Ben 20 gün oluyor bugün. Il Başkanlığı nasip oldu devam ediyoruz. Ak Parti’nin ülkeyi nereden nereye getirdiğini içinde yaşayarak hepimiz görüyoruz. 10 yıl önce köylerimizde mahallelerimizde çok farklı sıkıntılar yaşarken bugün artık çocuk parkıyla veya farklı sosyal donatılarla karşılanması yönünde taleplerimiz oluyor. Türkiye çapında da bu işlere baktığımız zaman bölgesel olarak bizim arkadaşlarımızın veya bizlerin veya muhtarlaralar olarak sizlerin kendi bölgelerine köylerine mahallelerine hizmet götürmeleri Türkiye’nin diğer coğrafi bölgelerine göre çok daha zor. En basitinden gidelim şuradan Eflani’ye veya Çankırı’nın herhangi bir köyüne. Bütün köy hepsi bir arada ama bizim söylediğimiz gibi her tepenin başına ev yapmışız oraya yol götürmek su götürmek kanalizasyon götürmek ciddi anlamda hem sizleri yoruyor hem de devleti yoruyor. Ama çok şükür bugün gelinen noktaya baktığımızda 10 yıl öncesiyle mukayese edilemeyecek duruma gelmişiz. Hükümetimizin uyguladığı politikalar destekler yardımlar bizlerinde burada ki sizlerin de desteğiyle seçtiği basiretli yöneticiler sayesinde. Bu anlamda ben yeni il başkanı olarak üzerime düşen vazifenin ağırlığının ve büyüklüğünün bilincindeyim. Başta sayın vekilim olmak üzere meclis üyesi arkadaşlarım olmak üzere kendi teşkilatlarımızın ve özelliklede bu ülkedeki birinci basamak yerel yönetimlerin yöneticileri olarak siz değerli muhtarlarımızın desteğiyle yardımlarıyla yol göstermeleriyle bazen yapıcı tenkitleriyle bu görevin altından inşallah hep beraber başarıyla kalkabileceğimizi düşünüyorum. Bu anlamda ben bazen yanlış yapsak bile bizi anlayışla karşılamanızı özellikle de uyarmanızı talep ediyorum. Çünkü insan iyi niyetle bazen farklı şekilde düşünebiliyor. Resmin bütünün her zaman objektif olarak göremeyebiliyor onun için başta sayın vekilim genel meclis üyesi arkadaşlarım ve mahalli yöneticilerimiz olarak muhtarlarımızla beraber bizleri gerektiğinde uyarmalarını gerektiğin de de ikaz etmelerini talep ediyorum. Ben inşallah bu şehrin bu ülkenin çok daha güzel günler yaşayacağını yeni Türkiye’nin en kısa zamanda gerçekleşeceği inancıyla hepinizi saygı ve sevgiyle destekliyorum” dedi. Tunç Muhtarların Sorunlarını dinledi tek tek not aldı,