Turizm Kenti Dubrovnik’ten Gelecekler

Turizm Kenti Dubrovnik’ten Gelecekler

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi (VABpro) kapsamında yürütülen AB-Türkiye Şehir Eşleştirme Programı çerçevesinde Düzce ile eşleşen Dubrovnik şehrinden Düzce’ye heyet gelecek.
14-16 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen Şehir Eşleştirme Konferansı’nda Düzce AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Salih Karabulut’un başkanlığında oluşan bir heyet, 33 AB ülkesinin şehir ve bölgelerinden gelen heyetlerle yoğun görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler sonucunda, eko-turizm, kent markalaşması ve kent planlaması konusunda çalışmalar yapan Dubrovnik / Hırvatistan ile ortak faaliyetler yürütmek için “Şehir Eşleştirme Programı Niyet Mektubu” imzalandı.
Projenin ilk aşamasında Düzce Valiliği heyeti uygulamaları yerinde görmek ve eko-turizm, kent markalaşması ve kent planlaması konusunda yürütülecek ortak projeler ile ilgili 1-6 Haziran 2014 tarihlerinde Vali Ali İhsan Su’nun başkanlığında, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır ve Düzce Valiliği AB İl Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ayhan Nuri Yılmaz’ın katılımlarıyla oluşan 5 kişilik heyet Dubrovnik’e bir çalışma ziyareti düzenledi. Projenin ikinci aşaması Dubrovnik kentinden gelecek olan heyetin Düzce’ye yapacağı ziyaret ile devam edecek. Yapılan bu ziyaretler iki şehir arasındaki işbirliğinin devamlılığına önemli katkılar sağlayacak.
Gelecek olan heyet içinde Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic’in de katılacağı bildirildi. Heyet 8-10 Eylül 2014 tarihleri arasında kente gelecek.