TÜRK KIZILAYI EDİRNE’DEKİ SELE HAZIR

TÜRK KIZILAYI EDİRNE’DEKİ SELE HAZIR

Aşırı yağışlar sonucu Meriç ve Tunca nehirlerinin su seviyesinde yaşanan artış nedeniyle Edirne’de sel tehlikesi altında bulunan bölgelerde tahliyelere başlandı. Türk Kızılayı ekipleri ise tüm hazırlıklarını tamamlayarak bölgede sıcak yemek ikramına başladı.
Türk Kızılayı Kırklareli Bölge Afet Yönetim Merkezi’nden 6 afet uzmanı 1 öncü araç ve 1 ikram aracı ile bölgeye ulaştı. Türk Kızılayı afet uzmanları beraberinde götürdükleri bin battaniye ve 60 adet mutfak setini ihtiyaç halinde afetin etkili olduğu bölgelerde afetzedelere ulaştıracak. Edirne’de bulunan aşevinde ise sel etkisini yitirene kadar afetzedelere günlük 2 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı yapılacak.
Gelişmeler Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi (Ankara), Kırklareli Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Edirne Şube Başkanlığı tarafından yakından takip ediliyor.
Öte yandan, Samsun’a bağlı Yakakent ilçesinde çıkan orman yangını sonucu vatandaşların konutlarında da hasar meydana geldi. Türk Kızılayı Samsun Şubesi’nden bölgeye ulaşan ekipler ise afetzedelere gıda ve giyim malzemesi yardımında bulundu.