Türk Kızılayı Silopi’deki Ezidilere Yardım Dağıttı

Türk Kızılayı Silopi’deki Ezidilere Yardım Dağıttı

Irak’ın Sincar bölgesi ile Suriye’den kaçan mültecilere Türk Kızılayı tarafından yardım yapıldı.
Türk Kızılayı Silopi Şubesi, ilçe merkezi ve köylerde bulunan Ezidileri unutmadı. Eskişehir Valiliği yoksul ve yardıma muhtaç aileler için topladığı giyim yardımlarını Türk Kızılayı aracılığı ile Silopi’deki ihtiyaç sahiplerine gönderdi. 366 koli yardımı teslim alan Türk Kızılayı Silopi Şubesi bu yardımlardan bir kısmını şube binasında sergileyerek ihtiyaç sahiplerinin seçmesine olanak sağlarken, diğer kısmını da araçlar ile yardıma muhtaçların evlerine kadar götürüp teslim etti.
Türk Kızılayı tarafından yapılan yardımlardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren ve Sincar kentinden kaçan Xalil Kamil Hesen, "Biz IŞİD’in zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığındık. Silopi halkına çok teşekkür ediyoruz. Bizlere bu yardımları veren Kızılay’a çok teşekkür ediyorum. Onlardan çok memnunuz" dedi.
Türk Kızılayı Silopi Şube Başkanı Kemal Türkan da, "Bu kış Ezidi vatandaşlarımız üşümeyecek sloganı ile yola çıktık. Eskişehir Valiliği, Türk Kızılayı Silopi Şubesi olarak bizlere 366 koli yardım gönderdi. Bizlerde bu yardımları yurtlarından göç etmiş Ezidi ve Suriyeli vatandaşlara dağıtacağız. Bu yardımları onların hem evlerine götürüyoruz hem de burada onlar için açmış olduğumuz bölmede kendileri gelip seçiyorlar. Yaptığımız yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Yaklaşık 200 Suriyeli aile ile 50 Ezidi aileye yardım dağıttık. Silopi şehir merkezinde 250 Suriyeli aile yaşıyor. 300 civarı ise Iraklı ve Ezidi göçmen var" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Türk Kızılayı personelleri tarafından evlere koliler taşındı.
Daha önce de Ezidilere yardım gönderdiklerini belirten Türkan Ezidilerin yardımına koşan tüm iş adamları ve yetkili kurumlara teşekkür ettiklerini söyledi.