Türk komunata Almanya'dan şeref madalyası

Türk komunata Almanya'dan şeref madalyası

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar için layık görülen gümüş şeref madalyası düzenlenen törenle verildi. Almanya Savunma Bakanlığı Parlamento Daimi Sekreteri Brauksiepe, Acar'a, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck adına gümüş şeref madalyası taktı.

Alman Patriot Birliği'nin de konuşlu olduğu Gazi Kışlası'nda gerçekleştirilen törende, Almanya Savunma Bakanlığı Parlamento Daimi Sekreteri Ralf Brauksiepe ile Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Türk ve Alman askerlerini selamladı.

Brauksiepe, burada yaptığı konuşmada, müttefikliğin sadece siyasilerin, parlamenterin, hükümetlerin veya NATO'nun verdiği bir karar olmadığını söyledi. Brauksiepe, müttefikliği her askerin, patriot bataryalarda destek birliğinde ve yorulmadan çalışan Gazi Kışlası'ndaki Türk askerlerinin davranışı, tavırları ile simgeleri olduğunu işaret etti.

Alman Şeref Madalyası'na ilişkin de bilgi veren Brauksiepe, gümüş şeref madalyasının Almanya'nın verebileceği en yüksek takdirlerden birisi olduğunu belirtti.

Brauksiepe, Kurmay Albay Acar'ın tavır ve davranışlarını içlerinde hissettiklerini, şahsi ilgi ve alakasıyla sürekli Alman askerlerinin yaşam ve çalışma koşullarını iyileştirilmesi için çaba gösterdiği için Alman askerleri adına teşekkür ettiğini söyledi.

Brauksiepe, gazetecilerin patriot sistemlerinin görev süresine ilişkin sorusuna, görev sürelerinin senelik uzatıldığını anımsatarak, şu yanıtı verdi:

"Şuan için de bu görevin bir sene daha uzatılacağını belirtebilirim. Bu konudaki çalışma ve görüşmeler önümüzdeki ayda görüşülecektir. Şu an ki duruma göre 2015 senesinde de Türkiye'de hava savunma birliklerimizin dura bileceğini belirtebilirim."

Konuşmanın ardından Brauksiepe, Kurmay Albay Kerim Acar'a, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck adına gümüş şeref madalyası taktı.