Türk vekile 'etek boyu' tehdidi

Türk vekile 'etek boyu' tehdidi

Milliyet'ten İrfan Kurtulmuş'un haberine göre olay, Facebook kullanıcısı Ahmed Cemali adlı bir kişinin Öktem’in parlamentonun merdivenlerinden çıkarken çekilen bir fotoğrafını paylaşmasıyla başladı. Öktem’in etek giydiği görülen fotoğrafını paylaşan Cemali fotoğrafın altına hakaret içerikli bir yazdı yazdı. Yazı ve fotoğraf kısa sürede, aşırı İslamcı ve şeriat yanlısı birçok internet sitesi tarafından da paylaşıldı. 


"SADECE KOCASININ TADINI ÇIKARMASI GEREKEN BEDENİNİ..." 

Cemali’nin yazdığı yazıda, “Hem türbanlı hem de türbansız Müslüman kız kardeşlerime... Parlamento üyesi ‘Müslüman kız kardeşiniz’ Fatma Öktem’in bir fotoğrafını görüyorsunuz. Fatma, Allah’ın ve Peygamber’in gösterdiği doğru yolu unutmuş. Bu fotoğrafta bunun sonucunu görebiliyorsunuz. Sadece, kocasının tadını çıkarması gereken bedenini Danimarkalı erkeklerin cinsel fantezilerine cömertçe sunuyor. Umarım, Danimarka kültürünün size sunduğunun bir göstergesi olarak bu örneği dikkate alırsınız. Danimarka kültürü size ‘özgürlük’ düşüncesini empoze etmektedir. Bu özgürlük kavramının arkasında gizli olan şey ise, ‘Biz Danimarka’da karılarımızı paylaşırız, her erkek başka bir erkeğin kadınından haz alma hakkına sahiptir.’ Siz bunu mu istiyorsunuz? Cevabınız hayır ise, siz de bu Müslüman kardeşinizden daha fazla örtünürsünüz. Bu fotoğrafı her yerde görmek mümkün. Bu yüzden umarım ben Fatma Öktem’i teşhir ediyorum diye saldırıya uğramam. Kendisine özel olarak yazdım ama bana cevap vermedi. Kendisini İslamiyet’e davet eden bu kardeşinizi görmezden gelmeyi tercih etti” ifadelerini kullandı. 

"BU BENİ ÜZÜYOR" 

Bu saldırı karşısında Öktem’e özellikle kadın kullanıcılardan destek mesajları yağarken milletvekili, “Danimarka’da bir vekil olarak din, ifade ve düşünce özgürlüğü için çalışıyorum. Bu özgürlüklere sahip olan kişiler elde ettikleri özgürlüğü başkalarını kısıtlamak için kullanıyor. Bu da beni üzüyor” dedi. Milletvekili, bu yazı nedeniyle, “Müslüman mısın? Değilsen adını değiştir” benzeri onlarca e posta aldığını söyledi.