"Türkiye düşmanlığı yapanlar kaybettiler"

"Türkiye düşmanlığı yapanlar kaybettiler"

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Karaisalı ilçe kongresinde konuşan Bakan Çelik, Türkiye’nin milli çıkarlarına karşı dünyanın pek çok yerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve İslam’a karşı düşmanlık oluşturulduğunu kaydetti.

“MUHTIRA BİLDİRİSİ SİYASET SAYESİNDE KAĞIT PARÇASINA DÖNÜŞTÜ”

Türkiye’de halkın değerlerine uygun devlet ve hükümet düzeni olmasının dış ülkelerce istenmediğini kaydeden Bakan Çelik, müthiş ekonomik başarılara imza attıklarını, demokrasiyi ise geliştirdiklerini anlattı. Türkiye’de devletin milletiyle kavga ettiği dönemlerin bittiğini aktaran Bakan Çelik, “27 Nisan’da bildiri verildi. İlk defa askeri vesayetin verdiği bildiri siyasetçiler tarafından kabul edilmedi. Siyaset makamı ’ben sadece milleten talimat alırım’ dedi ve o bildiriyi verenlere iade etti. Eğer o bildiriyi iade etmeseydi geçmişteki gibi onun adı muhtıra olacaktı. İade edilince kağıt parçasına dönüştü. Esas mesele budur. Halkın iradesine dayanan devlet, hükümet sizin iradenize saygı duyan siyasetçiler, demokrasimizi, ekonomimizi büyüttü, Türkiye dünyada söz sahibi oldu” şeklinde konuştu.

“AVRUPA’DA SAĞ AKIMLAR GÜÇLENİRKEN TÜRKİYE’DE MERKEZ GÜÇLENDİ”

Bakan Çelik, Irak ve Suriye’de mezhep ve etnik grup çatışmaları nedeniyle büyük acıların devam ettiğini anlatarak, bu bölgelerdeki kaynakların bölgenin çocuklarına aktarılması gerektiğini savundu. Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin referandum oylamasına da tepki gösteren Çelik, Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Kerkük’ün de bu oylamaya dahil edilmesinin bölgedeki Kürt, Türkmen ve Araplara zarar vereceğine dikkat çekti. Çelik, tüm Avrupa’da aşırı sağ akımların yükselirken sadece Türkiye’de iktidar partisiyle merkezin güçlendiğini söyleyerek, siyasetin genel geçer kuralını AK Parti istikrarının bozduğunu kaydetti.

“ARAKANLI MAZLUMLAR KURTULUŞ SAVAŞI’NDA PARA GÖNDERDİ”

Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Bakan Çelik, Somali ve Arakan’a dikkat çektiği ifadelerinde “Her birimizin tek tek gücü Somali’ye gidip de bir kardeşimize ekmek vermeye yetmez ama bu birlikteliğimizi koruduğumuz için sizler adına Somali’ye giderek mazlum kardeşlerimize, ekmek, su bulamayan kardeşlerimize Türkiye Cumhuriyeti’nden kardeş selamı götürerek ekmek, su, kardeşlik, barış götürüyor. Arakan’da da aynı. Osmanlı İmparatorluğu kaybetmişken, Türkiye Cumhuriyeti kurulma döneminde milletimiz varlık, yokluk savaşı verirken, televizyonlarda izlediğimiz, ölümden kaçan Arakanlı fakir Müslümanlar aralarında para toplayarak Kurtuluş Savaşı’na yardım gönderdi. Devletimize, milletimize zor günde yardım edenleri unutmuyoruz. Bugün de biz onların, Arakanlı mazlumların yanındayız, zalimlere karşıyız” görüşlerine yer verdi.

“AB’NİN DEMOKRAT ÇEVRELERİNE İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRIMIZI YÖNELTİYORUZ”

Türkiye’de halkın değerleriyle barışık bir siyaset güdüldüğü için ’Türkiye’de otoriterleşme, muhafazakarlaşma var’ denildiğini vurgulayan Çelik, 15 Temmuz darbe girişimine ve çok yönlü terör hareketlerine dikkat çekti. Bakan Çelik, seçim dönemi yaşayan Avrupa Birliği ülkelerinin de Türkiye’ye yönelik düşmanlık yaptıklarını ve kaybettiklerini kaydederek şöyle devam etti:

“Türkiye düşmanlığı yapmamaları konusunda uyarmıştık. İngiltere’de referandum zamanı Türkiye düşmanlığı yapanlar kaybettiler. Hollanda’da 250 güne yaklaştı hala hükümet kuramadılar. Almanya’yı uyardık; ’Türkiye karşıtlığı, İslam düşmanlığı yapmayın, aşırı ırkçı, faşistlere prim vermeyin’ dedik. Türkiye’nin büyük, saygın bir devlet olduğunu, tarih boyunca güçlü bir Avrupa devleti olduğunu, 100 yıldır güçlü Avrupa Birliği demokrasisi olduğunu söyledik. Dikkate almadılar. Merkez sağ ve soldaki partiler oy kaybetti. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra ilk defa aşırı sağcı, ırkçı bir parti meclise girdi ve 3’te birinin Nazi bağlantısı olduğu görülüyor. Tüm dünya için büyük tehdit. Biz Avrupa’nın, bölgenin geleceğiyle yakından ilgilenmek durumundayız. Niye? Avrupa’da milyonlarca dindaşımız, soydaşımız var. Onları faşistlerin, ırkçıların insafına terk edemeyiz. Türkiye’nin milli çıkarları için bunu devam ettirmek durumundayız. Tüm dünyada İslam, Türkiye düşmanlığına karşı dünyadaki demokrat özgürlükçü çevrelerle ittifaklarımızı artırıp beraberce mücadele etmeliyiz. İslam düşmanlığına, antisemitizme, ırkçılığa, faşizme karşı seferberlik başlatmalıyız. Bu tecrübeye sahip olduğumuz için Avrupa Birliği’nin demokrat çevrelerine iş birliği çağrımızı yöneltiyoruz.”

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ DE AK PARTİ KONGRESİNE ÇELENK GÖNDERDİ

Kongreye AK Parti teşkilatlarının yanı sıra, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaisalı İlçe Teşkilatı da çelenk gönderdi ve kongreye katıldı.