Türkiye Kapalı Salon Federasyon Kupası Okçuluk Müsabakaları

Türkiye Kapalı Salon Federasyon Kupası Okçuluk Müsabakaları

Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski Milli Takım Antrenörü Cumhur Yavaş, yarın başlayacak “Türkiye Kapalı Salon Federasyon Kupası Okçuluk Şampiyonası”na 40 bölgeden 600 kadın ve erkek sporcunun yanı sıra engelli sporcuların da katılacağını söyledi.
Yavaş, hava koşullarının mükemmel olduğu Adana’da ilk kez bu kadar kapsamlı bir müsabaka yapılacağını, TÜYAP Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek müsabakalar için hazırlıkların tamamlandığını, kafilelerin Adana’ya gelerek resmi antrenmanlara başladıklarını kaydetti.
Adana’da organizasyon konusunda profesyonel bir ekip bulunduğuna dikkati çeken Yavaş, şöyle devam etti:
“Adana’da spor sevdalısı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve ekibi sayesinde TÜYAP Fuar Salonu çok iyi bir şekilde hazırlandı. Kafilelerin transferleri, konaklamaları, ulaşım ve tüm ihtiyaçları en uygun bir şekilde gideriliyor. Merkez Hakem Kurulu (MHK)Başkanı Aydın Yolaç’ın gözetiminde deneyimli hakemler görev yapacaklar. Müsabakalar aynı zamanda milli takım seçmeleri niteliği taşıdığı için Milli Takım Antrenörleri Göktuğ Ergin, Alper Aytaçoğlu, Natalia Nasaridze, Nazif Çağlayan ve Mehmet Darılmaz, müsabaka boyunca kadın, erkek ve engelli milli takımı Adana’da belirleyecekler. Yakın hedefte Slovenya’da Koper Kenti’nde gerçekleştirilecek Salon Dünya Şampiyonası, 2015 Temmuz ayında ise Danimarka’da gerçekleştirilecek Olimpiyat kota yarışmaları yapılacak. Tüm çalışmalarımızı 2016 yılında Brezilya’da yapılacak Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanmak olacaktır.”
Yavaş, yarın sıralama atışları, 13 Aralık Cumartesi günü bireysel eleme atışları, 14 Aralık Pazar günü ise bireysel final atışlarının yapılacağını da sözlerine ekledi.