Türkiye'nin 3.büyük camisinin temeli Bursa'da atıldı

Türkiye'nin 3.büyük camisinin temeli Bursa'da atıldı

TÜM BURSA GÖREBİLECEK

Uludağ Üniversitesinde konumlandırılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi ile 4 minareli külliye şeklindeki caminin kubbe yüksekliği 41,7 metre, minare yüksekliği 75,8 metre olacak olan Uludağ Üniverstiesi Yeni Cami, Bursa'nın her yerinden görülebilecek. Toplam 10 bin metrekare alana inşa edilen cami, 6 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olacak. Açık ve kapalı alanlarda aynı anda toplam 20 bin kişinin ibadet edeceği külliye, bünyesinde bin 500 kişilik konferans salonu da yer alacak.

MEVCUT CAMİNİN YETERSİZLİĞİ

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay da desteklerinden ötürü Sönmez Ailesi'ne teşekkür ederek, "Müslümanlık tapusuna temel atmak için toplandığımız günde cami ve mescit yapan,yaptıran insanların ne kadar kamil olduklarına şahit oluyoruz. Mevcut camimiz günden güne büyüyen üniversitemize yetmemekteydi. Yeni cami sayesinde Bursa'nın en büyük ibadethanesini öğrencilerimize sunmuş olacağız" diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR AKTİVİTE MERKEZİ

Türkiye'nin en büyük 3.camisinin Uludağ Üniversitesi'nin yanı başında konumlandırılmasından gurur duyduklarını da ifade eden Rektör Yusuf Ulcay, "Aynı zamanda üniversitemizde 4 bin yabancı öğrenci var. Bu öğrencilerimizin de ihtiyaçlarını gidermek için külliye içinde farklı dinlere mensup kişilerin ihtiyaçlarını giderecek mekanlar yer alacak.bin 500 kişilik planlanan konferans salonu ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nden sonra en büyük kongre merkezine sahip bir mekan olacak. Eskiden olduğu gibi sadece ibadet değil kültürel, sanatsal ve sosyal faaliyetlerin de icra edildiği mekan olarak düşünüyoruz. Kubbesi, minaresi ile İslami bir nişan bırakacak eser Bursa'mıza kazandırılıyor" sözlerini kullandı.