Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer

Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon hazırlıkları ve ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin konuştu.

"Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer" ifadesini kullanan Bakan Çavuşoğlu, "Çekilme sürecini ABD ile koordine edeceğiz. ABD ile her düzeyde görüşüyoruz" dedi.

Washington'ın kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Çavuşoğlu, ''Ancak çekilmeyle ilgili gelişmeler YPG'ye hizmet etmemeli" şeklinde konuştu.

''ÇEKİLME SÜRECİNİ DEĞERLENDİRMEK ÜZERE RUSYA'YA GİDECEĞİM''

Bakan Çavuşoğlu, çekilme sürecini değerlendirmek üzere Rusya'ya gideceğini de söyledi. ABD, Suriye'den çekilinceye kadar Münbiç'te yol haritasını uygulayabileceklerini ifade etti.

Çavuşoğlu ''Fransa YPG'yi korumak için Suriye'de kalacaksa bunun kendisine faydası olmaz. Çekilme sonrası doğacak boşluktan teröristler yararlanmamalı. ABD'nin çekilme kararıyla YPG’nin bütün hayalleri suya düştü. Fırat'ın doğusuna harekatla ilgili bekleme sürecine geçtik'' dedi.

''TRUMP’IN ZİYARETİ İÇİN HENÜZ TARİH BELLİ DEĞİL''

''ABD bir müttefik olarak sorumluluklarını tam olarak yerine getirdi demek için erken'' diyen Bakan Çavuşoğlu, Trump’ın Türkiye'ye yapacağı ziyaret için henüz tarihin belli olmadığını söyledi.

''ABD’NİN TÜRKİYE ÜZERİNDEN ÇEKİLME KONUSUNDA TALEBİ YOK''

ABD’nin Türkiye üzerinden çekilme konusunda talebi olmadığını belirten Çavuşoğlu ''Bizden talepleri olursa değerlendiririz'' ifadesini kullandı.

"TEK BAŞIMIZA MÜCADELE EDEBİLİRİZ"

DAEŞ’le mücadeleyi teröristlerle işbirliği yapamayacaklarını dile getiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “DEAŞ, Suriye’nin neresinde olurda olsun temizleriz. DEAŞ’le mücadelede teröristler hariç herkesle işbirliği yapabiliriz. DEAŞ’la mücadeleyi tek başına tapacak gücümüz de var” diye konuştu.

Çauuşoğlu, Esad rejiminin YPG ile mücaele edeceğini sanmadığını da dile getirdi.

''PATRIOT ALIRIZ AMA S-400’Ü İPTAL ETMEYİZ''

Bakan Çavuşoğlu, ''ABD'den Patriot alırız ama Rusya'dan S-400 füze alımını iptal etmeyiz'' dedi.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili de "Kaşıkçı cinayeti adli bir vaka, suçtur ama Suudi Arabistan ile ikili bir sorun olarak görmüyoruz. Kaşıkçı cinayetiyle ilgili BM soruşturması için bazı ülkelerle görüşüyoruz'' ifadelerini kullandı.