Türkiye tarihinde bir ilk yaşanacak!

Türkiye tarihinde bir ilk yaşanacak!

Önceki gün tedavi gördüğü hastanede ölen Türkiye Cumhuriyeti'nin 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Kenan Evren için Genelkurmay Başkanlığı'nda bir tören düzenlenecek.

Ancak törene hiçbir siyasi partiden katılım olmayacak. Türkiye tarihinde ilk kez bir Cumhurbaşkanı son yolculuğuna siyasi partilerin temsil edilmediği bir törenle toprağa verilecek.

İKTİDAR DA MUHALEFET DE KATILMIYOR

Ajansların hükümet kanadına dayandırdığı bilgiye göre Evren'in cenazesine katılm olmayacak.

AK Parti de yaptığı açıklamada törende yer almayacaklarını bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Kenan Evren’in cenaze törenine katılmayacaklarını “Sayın Genel Başkanı'mızın da belirttiği gibi Kenan Evren’in cenaze törenine katılmayacağız" sözleriyle açıkladı.

MHP yöneticileri de Kenan Evren’in cenazesine partiden katılım olmayacağını belirttiler.

HDP’den ise Eş Genel başkan Selahattin Demirtaş Kenan Evren'in cenazesi için "Bizden tek bir kişi cenazeye gitmeyecek, kusura bakmasın" demişti.

DEVLET MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLECEK

Genelkurmay'daki törenin ardından naaş, Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne götürülecek. Öğle namazını müteakip cenaze namazının ardından Evren'in naaşı önce aile üyeleri ve protokolün önünde geçirilecek. Ardından top arabasına konulacak. Törene, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı bandosu ile tabur seviyesinde bir tören birliği katılacak. Bu törenin ardından Evren'in naaşı Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Devlet Mezarlığı, Cumhurbaşkanlığı'nın Beştepe Yerleşkesi'nin karşısında bulunuyor.

ASKER UĞURLAYACAK

Törende, Cumhurbaşkanlığı'nı Genel Sekreter Fahri Kasırga'nın temsil etmesi ihtimali var.

Özetle; Evren'in cenaze töreninde hükümet ve Meclis'teki 4 partinin temsilcisi yer almayacak. Evren, cumhurbaşkanlığı yapması nedeniyle devlet ve eski genelkurmay başkanı olması çerçevesinde ordunun komuta kademesi tarafından resmi devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak.