Türkiye'ye kaçak yollarla girmişti! İstiklal'e bomba bırakan zanlı, 4 ay tekstil atölyesinde çalışmış

Türkiye'ye kaçak yollarla girmişti! İstiklal'e bomba bırakan zanlı, 4 ay tekstil atölyesinde çalışmış

Beyoğlu'nda 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. Saldırının ardından bin 200 farklı güvenlik kamera görüntüsünden oluşan yüzlerce saatlik kayıtları inceleyen terörle mücadele ve istihbarat birimleri, ilk olarak zanlının saldırının ardından kaçmak için "müşteri" gibi bindiği taksiyi buldu.  Taksicinin ifadelerinin de ardından polis, saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'i Küçükçekmece Kanarya mahallesindeki bir evde yakalayarak gözaltına aldı.

Ahlam Albashır'ın 4 ay önce de yanında B. isimli biriyle birlikte kaçak yollarla Afrin üzerinden Türkiye'ye girdiği öğrenildi. Esenler'de yaşayan Suriye uyruklu başka birinin yanına gelen Ahlam Albashır ve B., burada kim oldukları belli olmasın diye karı-koca rolü yapmaya başladı. Çift, kamufle olmak için bir tekstil atölyesinde de işe başladı.

Olay günü de bomba yüklü paketi B. isimli kişiden alan Ahlam Albashır, dikkat çekmemek için 45 dakika bombayı bıraktığı bankta oturdu. Zaman ayarlı olduğu değerlendirilen bombanın patlama anına kısa süre kala banktan kalkan ve koşarak olay yerinden ayrılan Ahlam Albashır, taksiyle önce Esenler'de kaldığı adrese gitti.

Burada evdeki altın ve paraları alan Ahlam Albashır daha sonra Küçükçekmece'ye gitti. Burada kaldığı evde polis tarafından yakalanan Ahlam Albashır'in emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Öte yandan, Albashır'in kocası rolündeki B. isimli firarinin yakalanması için çalışma başlattı.