Twitter’a sesli mesaj ve görüntülü arama mı gelecek?

Twitter’a sesli mesaj ve görüntülü arama mı gelecek?

44 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla Twitter’ın yeni sahibi haline gelen Elon Musk, bugünlerde daha çok tartışma yaratan kararlarıyla gündeme geliyor. Bu yüzden tüm bu karmaşa için Musk’ın Twitter için nasıl bir yol planı çizdiğini kestirmek epey zor. Ancak Tesla ve SpaceX ile büyük başarı yakalayan Musk’ın aslında Twitter için de bir yol haritası mevcut. Ve bu yol haritasında oldukça ilginç fikirler de var.

Bildiğiniz gibi Elon Musk’ın platformda yaptığı ilk değişikliklerden biri mavi tiki paralı yapmak olmuştu. Ancak Musk’ın bu hamlesi ters tepti. Hem mavi tikli kullanıcılar bu değişiklikten rahatsız oldu hem de tanınmış kişileri taklit etmek için paralı mavi tiki kullananların olması ciddi sorunlar yarattı. Nitekim, genelde kendisini eleştirenlerle inatlaşan Musk bile bu konuda geri adım atmak zorunda kaldı. Şimdilik askıya alınan paralı mavi tik uygulamasının dönüşü bugün bir kez daha ertelendi.

Elon Musk’ın mavi tiki paralı yapma hamlesi ters tepmiş olsa da Musk platformda ciddi değişiklikler yapmaya kararlı görünüyor. Musk, Twitter 2.0 olarak tanımladığı bu yeni dönem ile ilgili yaptığı açıklamalar neler planladığına dair önemli ipuçları barındırıyor.

Şirketin San Francisco’daki merkez binasında Twitter çalışanlarına planlarını bir slayt gösterisiyle anlatan Musk, aklındaki fikirleri paylaştı. Musk ilk olarak güvenli iletişimin elzem olduğuna inanıyor. Bu yüzden platforma bir an önce uçtan uca şifrelenmiş mesajların gelmesini istiyor. Yani WhatsApp ve Signal’da olduğu gibi özel mesajların sadece gönderilen kişi tarafından okunabileceği güvenlik bir sistem kurmaya çalışıyor. Musk bunu elde etmek için Signal’ın kurucusu Moxie Marlinspike ile iletişime geçtiğini ve eski bir Twitter çalışanı olan Moxie Marlinspike’nin de yardım etmeyi kabul ettiğini söyledi.

Musk’ın platforma eklemek istediği bir diğer özellik de özel mesajlarda sesli ya da görüntülü mesaj gönderme özelliği. Bildiğiniz gibi bu özellik Facebook ve WhatsApp’ta bulunuyor. Musk kendi platformlarında da bulunması gerektiğine inanıyor. Musk bu sayede Twitter’ın insanların telefon numaralarını paylaşmadan başkalarıyla görüşme yapabileceği bir platform haline geleceğini düşünü yor.