Ulcınj Şehri Belediye Başkanından Vali Öztürk’e Ziyaret

Ulcınj Şehri Belediye Başkanından Vali Öztürk’e Ziyaret

Karadağ’ın Ulcınj Şehri Belediye Başkanı Fatmir Gjeka, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ve beraberindeki heyet ile birlikte Antalya Valisi Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret etti.
Ziyarette Karadağ’ın Ulcınj Şehri ile Antalya’nın Serik ilçesinin kardeş şehir ilan edildiğinin altını çizen Belediye Başkanı Gjeka, her iki kenttin turizm potansiyelini geliştirmek, yatırımları konusunda işbirliğini yürütmek ve diğer konularda ortak çalışmalar geliştirmek niyet ve kararlılığında olduklarını belirtti.
Gjeka, “Hemşerilerimizin istek ve ihtiyaçlarını yerine getirme çabası içinde, şehirlerimiz ve hemşerilerimiz arasındaki karşılıklı ilişkiyi artırmayı ve belediyelerimiz arasındaki bağı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Aramızdaki diyalogu geliştirmek, karşılıklı deneyim alış verişinde bulunmak ve sorumluluk alanımıza giren ve birlikte gelişmemize katkı sağlayacak olan tüm konularda ortak faaliyetlerde bulunmak amacını güdüyoruz” dedi.
Vali Öztürk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, böyle dostane ilişkiler içerisinde olunan Karadağ ile kardeş kent ilişkilerinin kurulmasının önemli bir adım olduğunu vurguladı. Gerek turizm gerekse ticari ilişkiler açısından böyle bir birlikteliğin her iki kent için de faydalı olacağını ifade eden Vali Öztürk, bu birlikteliğin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.