ÜLKÜCÜ İŞÇİLERDEN ESKİŞEHİR ŞEKER FABRİKASI’NA ZİYARET

ÜLKÜCÜ İŞÇİLERDEN ESKİŞEHİR ŞEKER FABRİKASI’NA ZİYARET

Eskişehir Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Ayhan Uçkun ve Yönetim Kurulu üyeleri; Eskişehir Şeker Fabrikası Müdürü Satılmış Kavuncuoğlu’nu ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında fabrika çalışmaları hakkında bilgi veren Kavuncuoğlu, 45 yıldır şeker fabrikalarının çeşitli kademelerinde görev yaptığını belirtti. Atatürk’ün arzusu ile Eskişehir Şeker Fabrikası’nın kurulduğunu anlatan Satılmış Kavuncuoğlu, "Büyük savaşlar yaşayan Eskişehir halkının, Şeker Fabrikası’nın dumanını görerek moralinin düzelmesini istedi. Şeker Fabrikası 3 vardiye halinde çalışmasını sürdürmektedir. Fabrikamız, günde 7 bin ton pancar kesme kapasitesindedir. Bu kurumlar, milli değerlerdir. Elektrik ve mekanik atölyelerimiz vardır. 572 memur ve işçimiz çalışmaktadır. Ayrıca 500 kişi de fabrikamızda taşeron içcisi vardır. 2014 yılın da 935 bin ton pancar alımı yaptık. Önümüzdeki yıllarda 1 milyon ton pancar alımı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz’’ diye ifade etti.
Eskişehir Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Ayhan Uçkun da ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, ’’Çeşitli kurumlara Eskişehir’de ziyaretlere başladık. Eskişehir Şeker Fabrikası Müdürüne ’hayırlı olsun’, ziyaretinde bulunduk. Eskişehir Sanat Okulu’nda okurken, Eskişehir Şeker Fabrikasında geçmiş dönemlerde 3 yıl staj yaptım’’ dedi.
Ziyarete, Şeker-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Cengiz Ünder de katıldı.