ÜLKÜCÜLER ÇİN BAYRAĞINI YAKTI

ÜLKÜCÜLER ÇİN BAYRAĞINI YAKTI

Kayseri’de Çin’in Doğu Türkistanlılara yaptığı protesto etmek için toplanan Ülkü Ocakları Çin bayrağını ateşe verdi.
Çin’in Uygur Türklerine karşı uyguladığı zülüm ve idamları protesto eden Kayseri Ülkü Ocakları üyeleri yürüyüş gerçekleştirdi. Sık sık Çin Hükümeti aleyhine sloganlar atan grup daha sonra yanlarında getirdikleri Çin bayrağını ateşe verdi.
Grup adına konuşan Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Selim Gümüş, “Yaklaşık 60 yıldır Doğu Türkistan’da Komünist Çin tarafından 35 milyon Uygur Türküne sistematik olarak baskı, zulüm, işkence politikası uygulanmaktadır. Kardeşlerimizin evlerinin yakılmakta ve kundaktaki bebekler öldürülmektedir. 1 milyonlu Doğu Türkistanlı kadın evlerinden alınarak zorla namuslarına el uzatılmaktadır. Karşı koyan soydaşlarımız ise hapislere atılmakta sorgusuz sualsiz her türlü işkence yapılarak adeta ölüme terk edilmektedir” dedi.
Gümüş, “Bunlardan 367 Uygur Türkü kardeşimiz Tayland’a sığınmış açlık ve hastalıkla baş başa bırakılmış, kaderlerine terk edilmiştir. 4 yaşındaki kardeşimiz hastalığından dolayı vefat etmiştir ve Tayland’a gömülmek zorunda kalmıştır. Buradaki kardeşlerimiz Çin’e teslim edilip burada idamları istenmektedir. Buradan açıkça ifade etmek istiyorum ki bu zulmün aktörleri kalbi taş kesmiş çevrelerdir” diye konuştu.