Ülkücüler Uyuşturucuya ’hayır’ Dedi

Ülkücüler Uyuşturucuya ’hayır’ Dedi

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Ülkü Ocakları, ’Uyuşturucu ve Gençlik’ konulu eğitim programında uyuşturucuya ’Hayır’ dedi.
Çerkezköy Ülkü Ocakları, ’Uyuşturucu ve Gençlik’ konulu eğitim programı düzenledi. Programa konuşmacı olarak Çerkezköy İrmet Hastanesi’nden Opr. Dr. Nurullah Burak Korkmaz katılırken, gençlere uyuşturucu ile ilgili bilgiler verdi.
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un talimatları doğrultusunda düzenlenen seminere Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Erdal Çelik, çok sayıda genç ve özellikle lise öğrencileri katıldı. Seminerde gençlerin neden uyuşturucuya yöneldiğini, özellikle ailelerin ve gençleri uyuşturucudan korumakla yükümlü olanların neler yapması gerektiğini anlatan Opr. Dr. Nurullah Burak Korkmaz, uyuşturucunun bulguları ve önlemek için yapılması gerekenler üzerinde durdu.
Korkmaz, "Son zamanlarda sentetik bir uyuşturucu olan bonzai kullanımının arttığını görüyoruz. Bu uyuşturucu ucuz ve çok üretiliyor. Zehir tüccarları tarafından sevilen bakkallarda, kolayca pazarlanabilen bir illet. Bu illetin bir özelliği de tek kullanımda bile bağımlılık yapıyor. Tek sefer kullanan biri 10 yıl içerisinde ölme riski ile karşı karşıya. Hemen öldürmez. Ama ikinci, üçüncü kez kullananlar için ölüm oranı yüzde 25-50 olarak artıyor" dedi.
Sentetik uyuşturucunun etkilerini anlatarak sözlerini sürdüren Opr. Dr. Korkmaz, "Bu illeti kullananlar kendilerini olmadıkları gibi görürler. Sentetik uyuşturucu hallisünasyonlar gösterir, aslında olmayan şeyleri görürsünüz, davranış bozukluklarına neden olur ve en sonunda solunum yetmezliğinden uykuda öldürür" ifadelerini kaydetti. Uyuşturucuyu en fazla kullanan ülkelerin Çin, Japonya ve Türkiye olduğunu belirten Korkmaz, emperyalist güçlerin savaşla yıkamadıkları ülkeleri uyuşturucuyla yıkmaya çalıştığını söyledi.
Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Nurullah Burak Korkmaz, "Ne olursanız olun, en iyisi olmaya çalışın. Hayatta okuyarak bir yerlere geleceksiniz diye bir kural yok. Kiminiz okuyup doktor, mühendis olacaksınız. Kiminiz, iyi bir ressam, iyi bir fotoğrafçı ya da sanayide bir usta olabilirsiniz. Burada yaptığınız işi iyi yapmanız önemli. Üniversite sınavını kazanamamak hayatın sonu değil. Bazen bir başarısızlık, sizin başka başarılarınızın başlangıcı olabilir" diye konuştu.