Ulu Cami’nin 12 yıllık halıları değişti

Ulu Cami’nin 12 yıllık halıları değişti

Bursa’nın sembollerinde olan tarihi Ulucami’nin eskiyen halıları 12 sene sonra değiştirildi. Halıları ise iş dünyasının önde gelen temsilcileri temin etti. Yaklaşık 3 bin 500 metrekare halı, kılınan yatsı namazının ardından değiştirildi. Ulu Cami’nin eski halıları ise Azerbaycan ve ihtiyacı olan camilere verilecek. 

Ulu Cami Onarım Donanım ve Bakım Derneği Başkanı Hilmi Şanlı, “Evliya Çelebi’nin tabiri ile Bursa’nın Ayasofya’sı olan Ulucami’deki yeniliklerimize devam ediyoruz. Taban halılarını yenileyerek 2023 yılını karşılamayı düşünüyoruz. Emeği geçen ve bize 3 bin 500 metrekare halıları özel olarak dokuyarak temin eden iş adamlarımıza Türk İslam Alemi adına teşekkür ediyorum” dedi. 

Ulu Cami’nin kullanılabilir olan halılarının Azerbaycan’a ve ihtiyacı olan camilere gönderileceğini belirten Şanlı sözlerine şöyle devam etti, “Dilekçe vermek suretiyle Ulu Cami’nin eski halılarını Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz aracılığıyla Azerbaycan ve ilçelerimizde imkanı olamayan camilerimize vereceğiz. Müftülüklere dilekçe veren camilerimize ihtiyacı kadar halı verilecek. Halı ihalesini alan firma gelip burada ölçümlerini yaptı. Bu dokumayı özel olarak Ulu Cami için yaptılar. İnşallah uzun yıllar kullanılır” diye konuştu.