Uludağ Yolundaki Kazada İtfaiye Görevlisi Yaralandı

Uludağ Yolundaki Kazada İtfaiye Görevlisi Yaralandı

Uludağ yolunda otobüsün uçuruma yuvarlanması sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 26 kişi de yaralandı. Kaza sonrası yapılan kurtarma çalışmalarında 1 itfaiye eri de yaralandı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yakın zamanda yaptırılan ve Odunluk köyü ile Alacahırka arasındaki bağlantıyı sağlayan Uludağ Yolu’nda meydana gelen kazada yaralıları kurtarmak için AFAD, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye ekipleri ve sivil savunma ekipleri yoğun çaba sarf etti. Bir fabrikanın Uludağ’da düzenlediği piknikten dönen işçileri taşıyan 16 S 8383 plakalı otobüs, virajı alamayarak şarampole yuvarlanıp ters döndü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralı bazı vatandaşlar yürüyerek ambulanslara alınırken, ağır yaralı olanlar ise sedyeye koyularak halatlar yardımıyla yukarı çıkarıldı. Yaralılardan 11’i Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, 10 yaralı ve hastaneye götürülürken hayatını kaybeden 2 kişi Çekirge Devlet Hastanesi’ne, 4 kişi Bursa Devlet Hastanesi’ne, 1 kişi ise Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
İTFAİYE GÖREVLİSİ YARALANDI
Yaralıların çıkarılmasıyla ters dönen otobüsü vinç yardımıyla düzeltme çalışmaları da başladı. Çalışmalar sırasında düzeltilmeye çalışılan otobüsün tekrar ters yatması korku dolu anlar yaşattı. Vatandaşlar otobüsün altında kalmamak için kaçışırken, bir itfaiye görevlisi de yaralandı.