Uludağ'da can pazarı!

Uludağ'da can pazarı!
Uludağ’da Snowboard ile yaparken, yoğun siste yönünü kaybeden müzik öğretmeni 28 yaşındaki Canan Yıldız kayboldu. Yıldız, Jandarma Arama Kurtarma ekipleri tarafından ormanlık alanda 1 saat süren arayıştan sonra bitkin halde bulundu.

Bursa'da oturan öğretmen Canan Yıldız, dün spor yapmak için günü birlik Uludağ'a çıktı. Gün boyu snowboard ile kayan Canan öğretmen, saat 15.00 sıralarında 1990 metre yüksekliğinde bulunan Cennetkaya Mevkii'nde dengesini yitirince yaklaşık 200 metre yuvarladı. Yoğun sistem kendini ormanlık alanda bulun Canan Yıldız, yolunu kaybetti.

Bu sırada yaban hayvanlarının sesini duyunca korkan Canan Yıldız, 156 Jandarma telefonunu arayarak yardım istedi. Uludağ Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Arama Kurtarma Timleri kar motorlarıyla bölgeye sevk edildi.

Ekipler, ormanlık alanda cep telefonu ile iletişim kurdukları Canan Yıldız'ı yaklaşık 1 saat süren arama ardından bitkin bir halde buldu. Düşme sonucu vücudunda her hangi bir kırık ve incinme bulunmayan Canan Yıldız, "Sis çok vardı. Düşünce yönümü kaybettim. Hayvanların sesleri beni çok korkuttu. Jandarmanın ulaşamamasından endişe ettim. Sonunda kurtuldum" dedi.

Kar motoru ile Oteller Bölgesi'nde 112 Acil Serviste sağlık kontrolünden geçirilen Canan Yıldız'ın herhangi bir sağlık sorunun olmadığı belirlendi.