Ulusal Fındık Konseyi (ufk) Başkanlığı’na Yeniden Sebahattin Arslantürk Seçildi

Ulusal Fındık Konseyi (ufk) Başkanlığı’na Yeniden Sebahattin Arslantürk Seçildi

Fındık sektörünün çatı örgütü olan ve 2007’de kurulan Ulusal Fındık Konseyi’nin (UFK) son genel kurulunda yapılan seçimlerle oluşturulan Yönetim Kurulu’nda başkanlığa yeniden Sebahattin Arslantürk seçildi.
UFK’nın 2 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleştirilen son genel kurulunda Yönetim ile Danışma ve Araştırma Kurulu üyeliklerine seçilenler Ordu’da yaptıkları toplantıda kendi aralarında başkan ve yardımcılarını belirlediler. UFK Başkanlığına aynı zamanda kurucu başkan da olan Sebahattin Arslantürk yeniden seçilirken, başkan yardımcılığına ise Ordu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziver Kahraman getirildi.
ÜYESİ SAYISINI ARTIRILACAK
UFK Başkanı Sebahattin Arslantürk, yeni seçilen ve her kesimden üyelerin yer aldığı kurulların sektörü üreticiden tüketiciye kadar tüm kesimleri temsil ettiğine dikkat çekerek, "Önümüzdeki süreçte fındıktaki temel sorunların çözümü için, uzun vadeli programlara ağırlık vererek üretimi de tüketimi de arttırmak için hep birlikte çalışacağız" dedi.
Arslantürk, "UFK yeni dönemde birçok konuda etkin olma vizyonu ortaya koyacaktır. Sektördeki tüm kesimleri temsil etme potansiyeline sahip olan kuruluşun ilk ve öncelikli hedefi üye sayısını artırmaktır. UFK’ya üyelik gönüllülük esasına göre olup, kurumun sektöre katkısının artmasıyla temsilcilerin de konseye daha çok ilgi göstereceğine inanıyoruz. Sektörde tartışma ve kavga konusu olan birçok unsur konseyin birleştirici ve çözüm üreten tavrıyla ortadan kalkacak olup; bunlardan en önemlisi de rekolte tahminlerinde çok sesliliğe, çok başlılığa son verecek, bilimsel temellere dayalı, her kesimin kabul edeceği metotlarla tespit yapılmasıdır." Şeklinde konuştu.
UFK’nin Yönetim Kurulu ise şu kişilerden oluşuyor, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Haydar Gören, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretimi Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Sığırcı, Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran ile Poyraz Gıda sahibi Mustafa Poyraz ve Sarılar Dış Ticaret Ltd. Şti. sahibi Adem Sarı.
UFK’nın Danışma ve Araştırma Kurulu Başkanlığı’na ise 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Bozoğlu, başkan yardımcılığına ise Şenocak Gıda Entegre Ltd. Şti sahibi M. Cem Şenoacak getirildi. Ayşe Tüzün, Arif Sami Seymenoğlu, Alper Eriten, Enis Cengiz, Gökhan Kızılcı, Ali Turan ve Necdet Buzbaş ise yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacaklar.