Ünal Aysal tek aday!

Ünal Aysal tek aday!
Galatasaray Kulübü’nde 25 Ekim’de yapılacak Olağanüstü Genel Kurul’da başkanlık için adı geçen tüm aday adayları, Ünal Aysal’ın durumuna göre seçime girip girmeme kararı alacaklar.

Ünal Aysal’ın “Varım” demesi durumunda hiç kimsenin aday olarak yarışa girmeye niyetli olmadığı ancak Başkan’ın seçime girmeyeceğini açıklaması halinde ise en az 3 ismin birden başkanlık yarışı için ortaya çıkabileceği belirtiliyor. Çoklu aday halinde, camia içinde bir konsensüs arayışı başlayacak.

40 milyon dolar gerekiyor

Yaklaşık 400 milyon doları bulan yüksek borç miktarı ve seçimin hemen ardından kısa sürede ödenmesi gereken 40 milyon dolarlık vadesi gelen banka borçları nedeniyle aday adayları kararlarını iki kez gözden geçiriyor. Camia içinde hiç kimsenin bu kadar kısa süre içinde bu borcun altına girmeye cesaret edemeyeceği, dolayısıyla da Aysal’ın yine tek aday olarak seçime girebileceği konuşuluyor.

B planı için de muhalifler, isimler üzerinde istişareler yaparak alternatif adayları belirlemeye çalışıyor. TFF eski başkanı Haluk Ulusoy, eski ikinci başkanlardan Ali Dürüst ve Adnan Öztürk’ün nabzı yoklanıyor.

Karar anı

Başkan Ünal Aysal’ın bugün ya da yarın seçime girip girmeme kararını kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Aysal’ın yoğun baskılar nedeniyle devam etmeye sıcak baktığı bildirildi.