Ünal Aysal'dan adaylık açıklaması!

Ünal Aysal'dan adaylık açıklaması!
"ADAY OLMAYACAĞIM"

Taraftarımıza ve genel kuruluma bana desteği için teşekkür ederim. 40 ay oldu, bir ayım daha var. Az evvel size 4 konudan bahsettim. Bu işleri göndermezden gelemem. Medyanın bana olan davranışı, divan, benim tek başıma halledemediğim, Türkiye'deki bağımsız kurumları, federasyonlar beklenti dışındaki şeyler yüzünden başkanlığa devam etmemin camia tarafından faydası olmayacağımı düşünüyorum. Bundan dolayı 25 Ekim'deki seçimde aday olmayacağım. Galatasaray'dan kopmam mümkün değil, destekleyeceğim bir ekip oaclaktır. Galatasaray için bambaşka bir projedir. Galatasraay global projesidir. G.Saray markasının tanınması, Avrupa'da yaşaması ve devamlılığını sürdürmesidiri. Kulüpten her hangi bir para almadan bu projeyi sonraki yönetime hediye edeceğim.

 "GEÇEN SENE DE 8 PUAN KAYBI"

"Geçen sene de 8 puan kaybıyla başladık. Bu sene 5 puan kaybımız var. Geçen Florya'yı ziyaretimde oyuncularla ve teknik kadroyla konuştum . Tamam ama sezonu şimdi başlatıyorsunuz. 0'lanmış olarak sezonu başlatalım dedim. Umarım bu mesajı tam olarak aldılar ve umuyorum taraftarımıza güzel neticeler hediye edecekler."

"TEPKİLERİ HOŞ GÖRMEK LAZIM"

"Oyuncularımızı kıymetini bilmemiz lazım. 90 dakika sahada ter döküyorlar ve en iyisini vermeye çalışıyorlar. Form ve konsantrasyon düşüklüğü olabiliyor. Taraftarlarımız hep zaferlere alıştığı için, sükutu hayale uğruyorlar ve ani reaksiyolar oluyor. Bu tip tepkilere çok aldıkmamak lazım ama bu yaşlarda çok çabuk etkilenebiliyorlar. Moral yıkıntısı yaşanacak olaylar değil. Taraftarların bu tip tepkilerini hoş görmek lazım."

"BANA DA İSTİFA DİYE BAĞIRDILAR"

"Sneijder de 2 maç üst üste kötü performans gösterirse aynı tepkiyi görür. Taraftarlardan isteğim daha toleranslı olmaları. Üstlerine böyle menfi bir şekilde etkileniyorlar. Bu gençliğin DNA'sında var. Kayserispor maçında yenildik ve taraftarlar bana istifa diye bağırdılar. Ben etkilendim. Taraftarların başarıda ve başarısızlıkta ciddi katkıları var bunu görmek lazım."

"EN İYİ KADRO G.SARAY'DA"

4. yıldız bu sene çok değişik bir ambians getirdi lige. Oyuncularımın bundan etkilenmemesi mümkün değil. Bu yavaş yavaş pozitif bir havaya, daha güzel maçları seyretmemize sebep olacaktır. İyi tarafından bakmak istiyorum. Şu anda en ufak bir endişem yok, takımın sene sonu başarıları yönünden. En zengin ve en iyi kadroya sahip takımız. Buradaki sorunumuz kaliteden ziyade sayımızın çokluğu. bence hem hoca yönünden bu bir handikap oluşturuyor, oyuncunun hepsini mutlu etmesi için herkese fırsat verme zorunluluğunu istiyor. Bu da değişik kadroyu sahaya sürmeye onu itiyor. Hocamız standart bir kadroyu seyircilerin önüne getirecek. Onda bir form eksikliği varsa o kadroda bir değişiklik yapacak.

PRANDELLİ'NİN KADRO SEÇİMİ

Prandelli ile görüştüm. Kadronun üzerinde çok fazla oynama yapmayacak. Sahaya standart bir 11 çıkaracak. O kadroda form düşüklüğü olan oyuncular varsa onları diğer oyuncularla değiştirecek. Bütün teknik direktörlerin sorunu bu. Benim ve onların doğruları farklıdır. Önemli olan onların doğrularıdır. Prandelli bu sorunları aşacaktır. Önümüzdeki günlerde göreceğiz.
Hocaların istemediği hiçbir oyuncu almadık. Hocalar kendi oyuncu isteklerini verirler. Transferi yapacak ekip bunları değerlendirir ve bana getirirler.

"HOCANIN İSTEMEDİĞİ OYUNCU ALINMAZ"

"Tahmin ediyorum Prandelli, bu süreci hızla aşacak. Benim dönemimde, 40 ay içinde hocaların istemediği hiçbir oyuncu alınmamıştır.Listeleri onlar verir, kendi önerilerini kendileri verirler. Müzakereler yapılır, ben onaylarım ve transfer yapılıyor. Hoca bir oyuncuyu oynatmam diyorsa, öyle bir transfer katiyen yapmayız. Hiçbir yönetici de böyle bir riski alamaz."

"KAKA'NIN GELMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİ"

"Fatih hocayla o dönemde bir espiri konusuydu. Kaka'nın gelmesi mümkün değildi. kaka Real Madrid'den ayrılıp bize gelmek istemedi ve bel sorunu vardı. Onu hiç düşünmedik, ve Şampiyonlar Ligi'nde oynayamayacaktı. Sneijder'in gelmesi bizim için büyük bir fırsattı, bize oyuncu değerini gösterdi. Geçen sene başarıları bize tercihimizde ne kadar doğru olduğunu gösterdi."

İLK TERCİHİMİZ LUCESCU'YDU


Prandelli bizim ilk tercihimiz değildi. İlk tercihimiz Lucescu'ydu. Kendisiyle görüştük. Orada patron Lucescu'ya 'gitme' diye rica etti ve bana telefon edip 'Özür dilerim gelemiyorum' dedi.. Ben Mancini'nin ayrılacağını beklemiyordum. Mancini'nin 'tamam mı devam mı?' hakkı vardı, o hakkını kullandı.

"AYRILIK DURUMUNDA PARA SORUN OLMAZ"


"Prandelli ile her zaman iki taraf da istemediği koşulda yolları ayırabilir. Cezai bir şart yok. İlk Fatih hocayla anlaşma da böyleydi, Mancini de böyleydi. Prandelli de böyle. Prandelli de ben de gönül adamıyız. Prensipler üzerine konuşuyoruz. Ayrılık durumunda para sorununun olacağını sanmıyorum. Prandeli'nin bir kredi dönemi var. Şu an o kredi dönemi içinde. Başarı değerlendirmek için şimdi çok erken."
"FATİH TERİM'E KIRGINIM"

"Fatih Terim'e nefretim yok, kırgınlığım var. O da şuradan geliyor. Ayrılma döneminde, benim cevabını alamadığım sorular var. Federasyon'la imzaladığı kontratı televizyondan öğrendiğim için kırgınım."

"3. sezonu biz sezon başladıktan sonra hoca gönderdiğimiz için kaybettik. Sezon başladıktan sonra yeni hoca monte etmek zor iş."

"Fatih Terim'le takım içi konuları konuşmak için kendisine ulaşmaya çalıştık. CEO'muza 'Başkan asistanımla konuşabilir' dedi."